Početna stranica > Obnova i povratak > Utemeljena OO Posavske stranke za općinu Bosanski Brod

Utemeljena OO Posavske stranke za općinu Bosanski Brod


Dana 17.04. 2016. godine u Sl. Brodu održana je osnivačka slupština Posavske stranke za općinu Bosanski Brod. Izabrana su radna tijela i vodstvo stranke Općinske organizacije PS za općinu Bosanski Brod. Za Predsjednika OO Bosanski Brod izabran je Anto Marinić. Za tajnika stranke izabran je Toma Sedlo, dok su za dopredsjednike stranke izabrani Mato Kljajić i Dražen Kurdija.
Svi oni su po funkciji ušli u Općinski odbor stranke s tim da su u sedmeročlani odbor još izabrani Nikola Jozić, Fehim Jusufbegović i Ivo Jozić.
Predsjednik stranke Ninoslav Sušilović je pozdravio članove skupštine i zahvalio im se na ustrajnosti da utemelje općinsku organizaciju za općinu Bosanski Brod.

.

Skupu se kao gost obratio plehanski vikar fra Mirko Filipović koji je čestitao prisutnima na onome što su formirali ovaj OO PS Brod. Fra Mirko smatra da se ovim sredstvima treba boriti za opstanak i povratak u Bosansku Posavinu. Istakao je nužnost borbe za Bosanku Posavinu jer dosadašnjih 5% povratknika, poslije 20 godina je poražavajuće i da treba povećati angažman onih kojima je stalo do Bosanske Posavine

.

Novoizabrani predsjednik Marinić se zahvalio prisutnima na ukazanom povjerenju i pozvao cijelo biračko tijelo na okupljanje, na stranačko organiziranje kroz tijela Posavske stranke. Marinić je istaknuo da nije kasno i da ima ljudi koji hoće raditi i za opći, a ne samo za vlastiti interes kao je to slučaj s većinom sadašnjih izabranih predstavnika naroda u Bosanskom Brodu.

.

Oglasi
Kategorije:Obnova i povratak
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s