Početna stranica > Biskup Komarica, Crkva i Hrvati BiH, Kriminal i korupcija, Stožernici > BISKUP KOMARICA ‘Katolici su fizički istrijebljeni iz Republike Srpske. Kao u Siriji i Iraku’

BISKUP KOMARICA ‘Katolici su fizički istrijebljeni iz Republike Srpske. Kao u Siriji i Iraku’


APEL IZ BANJA LUKE

.
(„Izborom“ predstavnika iz reda hrvatskog naroda, neumornom i nepotkupljivom borcu za prava najpotrebitijih, svetom biskupu Komarici jasno je da od promjena i početka obnove i povratka nema ništa! Stoga ovaj apel! Gdje prestaje logika, zdrav razum i moral, počinju Čovićevi „stožernici“! Koalicija sa HDZ-om na čelu, za narodnu skupštinu dobila je 1811 glasova, a kandidat ispred te koalicije dobio je 1946 redovnih, ALI I 4616 POŠTANSKIH!!!! Ukupno 6526! Kakav bi to glasač trebao biti da glasuje za kandidata za dopredsjednika a ne i za koaliciju ispred koje je kandidat!!!??? NARAVNO, TO JE MOGUĆE JEDINO MUĆKOM SA KOVERTAMA! „Šuška se da su prodavali glasove, za narodnu skupštinu RS-a, a sa namjerom da smanje troškove kupovanja kompletnih koverti! U SVAKOM SLUČAJU MUĆKA JE OČIGLEDNA, pa će Hrvate u RS-u „braniti“ KOVERTIRANI dopredsjednik!!! Kako je i CIK aktivni član mućki, na moje višestruke upite nije htio odgovoriti iz kojih izbornih jedinica su glasači poštom.Sa kojom strankom su mućkali, a to bi se vidjelo iz CIK-ovog odgovora, možda nećemo nikada saznati, ALI, MOŽEMO PRETPOSTAVITI!!! Koliko se biskup Komarica stvarno razočarao ovim koruptivnim radnjama neznamo, ali evo šta je izjavio ponovno,par dana poslije intervjua. A Puljić i Čović u međuvremenu mezetluče! Op/a)

.

Komarica, jedini borac za povratak i pravdu

.

SARAJEVO – Ni u jednoj europskoj zemlji broj katolika nije se u proteklih dvadeset godina tako dramatično smanjio kao u Bosni i Hercegovini, a zbog stanja u kojemu oni danas žive ta je zemlja uz bok državama poput Sirije i Iraka, upozorio je predsjednik Biskupske konferencije BiH i banjolučki biskup Franjo Komarica u intervjuu kojega je u utorak objavilo sarajevsko “Oslobođenje”.

.

“Uslijed ratnih i poratnih, duboko nehumanih, ali dobro osmišljenih i temeljito i sustavno provedenih akcija došlo je do fizičkog iskorjenjivanja katoličkih zajednica – obiteljskih, župnih pa i biskupijskih, kazao je biskup Komarica.

.

Ilustrirao je to činjenicom da je s dijela njegove biskupije koji se nalazi na teritoriju Republike Srpske protjerano čak 95 posto katolika, a nakon rata ni domaći ni inozemni političari nisu učinili ništa da se tim ljudima osigura povratak.

.

“Što je to drugo nego fizičko istrebljenje?”, postavio je pitanje banjolučki biskup.
Posebnu je ogorčenost iskazao ponašanjem domaćih političara u BiH, uključujući tu i one koji tvrde da se zalažu za interese Hrvata u toj zemlji.

.

“Poznato mi je mnogo slučajeva gdje su i neki hrvatski političari radije sprječavali povratak katoličkih odnosno hrvatskih obitelji u njihov rodni kraj, nego što su se politički, pravno i materijalno zauzimali za njihov održivi povratak, kazao je biskup Komarica. ( Čordaš i Jerković -op/a)

.

Unatoč svim zaprekama, neki od prognanika ni danas ne odustaju od povratka i bore se za povrat svoje imovine, kazao je Komarica istaknuvši međutim kako se takvi i danas suočavaju s uvijek istim zaprekama.
Potvrdio je kako je o svemu još jednom cjelovito izvijestio na nedavnoj Biskupskoj sinodi u Vatikanu posvećenoj stanju obitelji.

.

“Vodstvo Crkve s Papom na čelu ne može i ne smije ostati gluho, nijemo i nezainteresirano”, kazao je Komarica dodajući kako je i u završnim dokumentima sinode upućen jasan poziv političarima da osiguraju poštivanje obiteljskih prava.

.

Danijel Soldo / CROPIX
Autor: Hina

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s