Početna stranica > Biskup Komarica, Crkva i Hrvati BiH > Biskup Komarica u Vatikanu: Katoličke obitelji u BiH su pred fizičkim istrebljenjem

Biskup Komarica u Vatikanu: Katoličke obitelji u BiH su pred fizičkim istrebljenjem


(Za razliku od biskupa Komarice, kardinal Puljić uzroke problema u BiH vidi samo u stranim političarima!!!! Ako je tome tako, znači da domaći političari nisu korumpirani kriminalci i veleizdajnici, ili, ipak jesu glavni krivci a koje kardinal Puljić podržava!!!  Zašto Komarica nije kardinal a Puljić biskup, što bi po njihovih djelima i moralnim vrijednostima bilo vrlo pravedno, znači da i među Božijim slugama ne vlada pravda. O podilaženju kardinala Puljića izdajničkim, posebice hrvatskim “stožernim” političarima, pisati ću papi Franji! Jer sa ovakvim političkim i crkvenim “zaštitnicima” Hrvata i Hrvatstva u BiH rezultat će biti POGUBAN, a posebice u RS-u. op/a)

biskup Komarica

.

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Franjo Komarica ocijenio je kako su Hrvati u BiH pred iskorjenjivanjem o čemu je izvijestio i kolege na Trećoj izvanrednoj Biskupskoj sinodi koja se održavala od 5. do 19. listopada u Vatikanu na temu “Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije”.

Biskup Komarica gostovao je u programu Radio Vatikana, gdje je govorio o tome kako je doživio sinodu, o problemima obitelji u BiH, te o njegovim mislima o novoproglašenom blaženiku, papi Pavlu VI. kao i o papi Franji.
U intervju za Radio Vatikan čije je dijelove u nedjelju prenijela KTA-a, biskup Komarica je trenutačno stanje za katolike u BiH nazvao dramatičnim.

”Mi u BiH imamo brojna iskušenja, a napose stoga jer je katolička obitelj pred fizičkim istrebljenjem. U pola zemlje su iskorijenjeni, a sada su u drugome dijelu zemlje katolici pod snažnim pritiscima fizičkog iskorjenjivanja”, naglasio je Komarica.
Podsjetio je kako se u Republici Srpskoj današnji broj Hrvata katolika procjenjuje na oko 15.000 dok ih je prije rata u tom entitetu živjelo oko 220.000. Također, broj Hrvata katolika se iz godine u godinu smanjuje i na području Federacije BiH u kojoj ih živi najveći broj zajedno s brojnijim Bošnjacima.

Biskup je naglasio i kako su Hrvati u BiH dobili najmanje pomoći za obnovu i povratak kako od međunarodnih donatora, tako i od domaćih institucija vlasti, istaknuvši protom kako su katolici dobili i najmanje od materijalne pomoći koja je godinama stizala u BiH. (“zaslugom” Čordaša i Jerkovića, koji su “štiteći ” interese Hrvata, samo se osobno obogatili!!! op/a)

”To je nepravda. O tome ne smije Crkva šutjeti niti iole ozbiljan intelektualac ili pošten čovjek”, zaključio je biskup Komarica.

Fena/HMS

Oglasi
  1. 7, Siječanj , 2015 u 06:56

    Thinking like that is really impsisreve

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s