Početna stranica > Kriminal i korupcija, Politički kriminal, Stožernici > IMA LI NADE ZA IZDANE HRVATE IZ RS-a I POSAVINE, OVISI I O VAŠIM GLASOVIMA !

IMA LI NADE ZA IZDANE HRVATE IZ RS-a I POSAVINE, OVISI I O VAŠIM GLASOVIMA !


Da će kandidat stožernika za dopredsjednika RS-a, Josip Jerković, ako, nedaj Bože, bude „izabran“ na predstojećiom izborima (kupi dovoljno koverti), početi raditi pošteno i u korist naroda, nije moguća opcija! „Pravi“ čovjek na „pravom“ mjestu, za Dodika i Čovića, dosljedno provodi njihov dogovor o ČIŠĆENJU HRVATA iz RS-a, kao predeuvjet stvaranja trećeg, Hercegovačko-hrvatskog entiteta, ali, i „čiste“ RS, podobnije za eventualno otcjepljenje od BiH. Stoga je njemu, kao i njegovom nerazdvojnom „velikom“ stožerniku, Čordašu, dopušteno da rade razne mafijozluke, da se i dalje enormno bogate, a uz obećanu zaštitu od odgovornosti i sudskih procesuiranja! Kao bivši dugogodišnji portparol/glasnogovornik pokušavao sam stvari vratiti na pravi kolosijek, ali, naravno nisam uspio. Poslao sam SIPA-i tri prijave, od mnogih mogućih, protiv ovih „stožernih“ drugova, ali zaštita djeluje. Odgovor na prijave je šutnja i ne djlovanje!

min. Čordaš

.

               Brutalna je laž da je HDZ BiH pokrenuo obnovu i povratak Hrvata u RS , kako to „stožerni čimbenici“ obznanjuju u intervjuima i po medijima, jer 1999 godine kada je sadašnji kandidat za dopredsjednika RS-a TOMA SEDLO, dipl.ecc. započeo rad na pokretanju povratka kroz formiranje Općinskog odbora stranke „Nove Hrvatske Inicijative“ Bosanski Brod (OO NHI Bosanski Brod) i Udruge „Vrata Bosne“ Bosanski Brod, kao i drugih udruga… Od 1999. do 2003. godine HDZ u RS-u uopće nije djelovao. U ovom periodu pokrenuta je obnova i povratak kroz obnovu infrastrukture (elektrifikacija hrvatskih sela općine Bosanski Brod (Koraće, Novo Selo, Kričanovo, Donje Kolibe, Gornje Kolibe, Unka itd.), općine Dervente (Bijelo Brdo, Gradac te sela plehanskog kraja itd.) i općine Doboj (Foča Johovac itd.), obnova crpilišta za vodu u Koraću za potrebe Dervente, Koraća, Donje Barice i drugih mjesta, obnovu škole u Koraću i Ambulante s jednim stanom u Novom Selu.

TOMA SEDLO iz općine Bos.Brod, uz silne probleme opstrukcije povratku u RS, pa „logično“ i od HDZ-a, sa nevladinim i vladinim organizacijama EU i USAID-om, organizirao je obnovu i danas većinskog broja kuća u gore navedenim selima, a sada zvaničnici HDZ-a zasluge za to pripisuju sebi! Kako je poznata politika HDZ-a, dogovorena i u službi Dodika, samo TOBOŽNJEG POVRATKA, oni pomažu isključivo onima (mlađima i podobnima) koji se neće i nemogu vratiti, te dodjeljuju im višestruke pomoći za održivi povratak!!!!????


O obnovi i povratku Hrvata u Posavinu, od kako se pojaviše HDZ-ovci, godinama slušamo samo lažna obećanja. „Mrtva slova na papiru“, kaže Franjo, nepodmitljivi biskup Komarica i jedini istinski borac za povratak Hrvata, a Franjo, papa pravedni, ovakove naziva „Okrečenim grobovima“, za one koji ne znaju, grešnicima sa neoprostivim grijesima, točnije, političarima koji kradu od države-naroda i župnika koji ukradeno primaju, vraćajuči 1/3 ukradenoga „donatorima“! Od onih 5% , koliko se prije njih vratilo, umjesto da se postotak povećava, iz godine u godinu se smanjuje! Krivac je, ZNA SE, stožernicka politika kojoj je bitna samo Hercegovina, i to i ona, ‘nako, usput, kada se zadovolje osobni interesi. Privid da nešta rade čine gradnjom crkava i domova, gdje lako i jednostavno dolaze do „vlastite“ 1/3 novca. Isto tako, ono malo obnovljenoga rađeno je „vikendašima“ koji zbog posla i školovanja djece i da hoće, ne mogu da se vrate. Udovoljavajući nalogodavcima, gradiše „mrtve crkve i kuće“, zaustavljajući ŽIVU CRKVU-NAROD. Naj tragičnije je što mnogi prognani, najčešće starije osobe, još žive kao podstanari, a nije mali broj onih koji još žive smješteni u kolektivnim centrima! Vikendašima dodjeljuju i pomoć za „održivo vikendašenje“ umjesto potrebitima, za održivi povratak! U normalnim državama ovo bi nazvali ratnim zločinim, jer svako ometanje obnove i povratka prognanih, učešće je u etničkom čišćenju, a što je ratni zločin!

Do obustave isporuke materijala iz RH, došlo je kada je od strane RH uočeno da 1/3 isporučenih paketa materijala za izgradnju kuća prognanima NEDOSTAJE, na polovici 6. programa i u vrijeme kada je bilo sredstava! Ovo je zvanična informacija dobivena od osobe iz nadležnog ministarstva RH! Tadašnji šef …. Josip Jerković, preko kojeg je išlo sve, taj materijal je utrošio na gradnju kuća i kupovinu stanova sebi i HDZ-ovim „visokim stožernim čimbenicima“ po BiH, ali i u Hrvatskoj! Kako je kod ovog „političara“ sve lažno osim imena i datuma rođenja, red je da mu se ime uskladi sa njegovim „djelima“. Tako je dobio adekvatno ime, Jozo Mafijozo iliti Jole Mafijole, sami izaberite. Dakle, Jole uz enormno osobno bogaćenje, inače bravar po izobrazbi, kupuje diplomu inženjera, i to sa samo dva odlaska u Sarajevo, kako mi je se sam pohvalio. Za ulazak u Narodnu skupštinu RS-a trebalo mu je 7 elektorskih glasova, a imao je samo 2!!! Ali za Joleta Mafioleta to je bio sitni problem. Kupuje 5 glasova koje plaća po 10 000,00 KM. Čijim novčem, ne moram navesti. Po jednoga „vlasnika“ glasa organiziran je dolazak u Banja Luku iz Austrije! Šta li sada, pred izbore, mafija Jole neznam, ali sigurno mafija. Imam informaciju da su njegovi podaničko-plaćenički guzoviri kupovali nepopunjene koverte! Na stranačkim sastancima, ova spodoba bez obraza i karaktera, otvoreno je govorio da će pomoć dobivati samo podobni članovi HDZ-a, a narod tko ‘ebe !!!! Kao tadašnji glasnogovornik/portparol o tome posjedujem audio zapise. Tako, preko Ive Mijića, predsjednika skupštine općine Bos. Brod, „jadnička“ koji u sukobu sa zakonom prima mirovine u BiH i RH, dodjeljuje pomoć za održivi povratak podobnima koji se nisu vratili, freze da frezaju parket po kućama u RH, ili da ih prodaju, i to višestruko istima.

O stožernijem stoženiku, njegovom nerazdvojnom šefu Čordašu, mogu se navoditi još gore stvari. Vjerujte, i to je moguće! Sa samo 500-tinjak glasova „voljom“ Hrvata, postaje dopredsjednikom RS-a iz reda „svoga“ naroda! U to vrijeme min. izbjeglica i raseljenih lica RS-a bio je Bošnjak, koji je se trudio i borio za što veći budžet, koji je bio između 22 i 32 miliona KM. Od tih sredstava, Bošnjacima je dodjeljivao 95 do 97%. „Naše gore list“ dopr. Čordaš ni prstom nije mrdnuo u svezi ovakve nesrazmjerne i nepravedne raspodjele! Ali, radeći na svojoj veličini (ali samo na vagi) i u stjecanju osobne imovine, mrdao je sa svih dvadeset! Tako ovaj „časni“ čovjek, „boreći“ se za interese Hrvata, dođe do stanova u Sarajevu, Mostaru, Makarskoj i kuća u Makarskoj, Zagrebu, Bos. Brodu, Slav. Brodu,….. Od uobičajenog proračuna ministarstva od 6,5 miliona, umjesto da traži sredstva i povećava budžet kao njegov prethodnik, dao je Dodiku 3, samo da bi ufoteljio vlastitu gu’ičetinu! Po Miletovoj volji, na zadnjim lokalnim izborima nije kandidirao niti jednog Hrvata na mjesto načelnika općine. Za uzvrat, dobio je mjesto predsjednika skupštine B. Brod, na koje je postavio „največeg ratnika i zaslužnika“ kod Hrvata. A možda je bilo i kovertiranih poteza!?

Glavni stožernik, „tata“ (štrumpf) svih Hrvata BiH, iako sam ga upoznao sa „dičnim djelima“ pomenutog dvojca, naivno vjerujući da on to ne zna, istima daje punu podršku! A zašto? Pa, ISPUNILI SU ZADATAK OPSTRUKCIJE POVRATKA HRVATA U RS, po dogovoru njega i njegovog velikog prijatelja Mileta Dodika. Na njihovo veliko zadovoljstvo!

Ovakva „djela“ stožernika, obrazovani, pametni i pošteni karakteriziraju kao VELEIZDAJU Hrvata, a njihove mafijozluke kao kriminal i korupciju! Umjesto da su već u zatvoru, sa mnogim političarima sličnima njima, oni, ETO, kandidirani na funkcije sa namjerom da nastave u istom stilu. I još laprdaju dajući intervjue, govoreći takve laži i gluposti, da pas s maslom ne bi pojeo.

            Jesu li Hrvati toliko glupi i nesposobni, pa da dopuste da ih ovakvi predstavljaju i dalje „brane“??? Na vama je (možda), dragi sunarodnjaci!!!! Jer, mafijozluk je izrastao u opku zvijer!

PA NARODE,… RAZMISLITE,…. PRESTANITE BLEJATI, BUDITE LJUDI A NE OVCE! GLASUJTE SAMO ZA ONE KOJI NAS ZADNJIH 20 G. NISU PLJAČKALI I LAGALI! To je preporuka i Biskupske konferencije BiH. Hrvatima iz RS-a preporučam TOMU SEDLU, koji ima pravu diplomu pravnika, malo se opekao i sada puše i na hladno!!!! Radio je vrlo uspješno na obnovi porušene Posavine, sve do dolaska KRDEZEOVSKE POŠASTI! Pismen je i to vrlo, za razliku od nepismenog Joze Mafijoze, a ima i političkog iskustva!!! To je sigurno naj boli izbor od kandidata iz reda hrvatskog naroda!!!! Stoga, dajte glas TOMI SEDLI, da nastavi tamo gdje su ga kradezeovci (HDZ) zaustavil, i da se napokon, obnova i povratak ponovno pokrene!!!

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s