Početna stranica > BiH, Kriminal i korupcija > Radončić: Ostvaruje se cunami opljačkanih građana

Radončić: Ostvaruje se cunami opljačkanih građana


(Zar nisu svi normalni ovo odavno očekivali, među političarima, samo ovaj ministar je ostao na zemlji i upozoravao, a ostali “lopovitičari” kojima je vlast udarila u glavu, žive u oblacima, ubijeđeni da su nedodirljivi, demonstrirajući bahatost, jamanje kao legalnu stvar, pretakanje šupljeg u prazno i ignorirajući postojanje naroda više nego da su “stoka sitnog zuba”-op.a.)
.

.

Aktuelna situacija pokazuje da se ostvaruje ono što sam rekao prije nekoliko mjeseci – ukoliko tužiteljstva i drugi ne krenu u antikorupcijski cunami, u ovoj će se zemlji dogoditi cunami građana koji su opljačkani – istaknuo je danas ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić za BHT.
.
On podsjeća da je BiH zemlja sa 550.000 do 600.000 nezaposlenih, koji su na birou rada po nekoliko godina. Ocjenjuje da kantonalne vlade, uključujući i Federalnu vladu, ne pokazuju ni minimum socijalne osjetljivosti.
.
– Privatizacijska pljačka je užasna, a što je najgore imamo policijski sistem gdje praktično lokalni premijeri naređuju da tuku vlastiti narod i po mojoj procjeni to je situacija koja je politički, sigurnosno i moralno nedopustiva – naglasio je on.

Radončić smatra da je u aktuelnoj situaciji Federalna vlada vrlo neefikasna, dok Vlada u Tuzli ne želi da se suoči sa odgovornosti prema građanima i ponudi svoju ostavku.
.
On podvlači da Ministarstvo sigurnosti BiH na žalost ne dobija operativne podatke, te da u skladu sa zakonom nema operativne nadležnosti nad policijom.
.
– Potenciram da policijama upravljaju lokalni komesari koji odgovaraju svojim neovisnim odborima, a to znači nikome ili odgovaraju lokalnim premijerima, što je nedopustivo. Ako imate pretučene ljude ili ako se suzavac baca djeci u oči znači da pojedini policajci jednostavno nemaju dovoljno živaca, a s druge strane moramo biti realni i reći da ti isti policajci nemaju adekvatne uniforme niti plate – kazao je on.
.
Dodaje i da članovi njihovih porodica također čekaju godinama na biroima rada.
.
– Oni su također žrtva korupcije i ja ih pozivam da ne koriste silu protiv svojih građana te da se nesposobna kantonalna i entitetska vlast ne krije iza naših policajaca – poručio je Radončić.
.

Autor: Fena

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s