Početna stranica > Obnova i povratak > Vladika Grigorije: Umjesto na hramove preusmjerite novac na vrtiće

Vladika Grigorije: Umjesto na hramove preusmjerite novac na vrtiće

8, Siječanj , 2014 Komentiraj Go to comments

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska preporučila je onima koji žele da ulažu u izgradnju novih hramova da taj novac preusmjere na vrtiće, škole, bolnice i humanitarne organizacije, prenose danas mediji u regionu.
.
“Nemoguće je voljeti Boga, a ne voljeti čovjeka pored sebe, ili voljeti čoveka, a ne voljeti Boga, koji je iz ljubavi stvorio svijet i čovjeka”, izjavo je vladika zahumsko-hercegovački Grigorije u intervjuu za EuroBlic.
.
Prema njegovim rečima, ta akcija eparhije naišla je na veoma zanimljive reakcije.
.
“Duboko sam uvjeren da je ta preporuka dobra i korisna, budući da smo napravili dovoljno hramova, bar u Hercegovini”, rekao je Grigorije.
.
Poručio je da bi bilo dragocijeno da voljom i upornošću, uz podršku i sadejstvo dobrih ljudi, pomognemo bolnice i škole.
.
“Nemam ništa protiv gradnje crkava i hramova, kako bi to, uostalom, bilo moguće. Samo mislim da imamo dosta crkava i hramova, a čemu crkve i hramovi ako u njima neće biti ljudi”, rekao se vladika Grigorije.
.
(Ova mudra preporuka vladike bi se trebala odnositi i na ministra  za izbjeglice i raseljene osobe RS-a, koji je iz hrvatske stranke, HDZ (Bi)H, tj. HDZ Hercegovine, a koji gradi samo crkve i “uzdržava” župnike (naravno, podobne i koji surađuju), uzimajući sebi trećinu, i POTPUNO BLOKIRA OBNOVU I POVRATAK HRVATA U RS!!!!! Njegovo ministarstvo trebalo bi promijeniti ime u “Glomazno i jalovo ministarstvo za izgradnju crkava, uzdržavanje župnika, plaćanje teferiča, uzimanje dnevnica,….a novcem poreskih obveznika, namijenjenim prognanima i naj potrebitijima”. 
I pored osude pape Franje i imenovanja ovakvih “okrečenim grobovima”, on nastavlja i dalje, a nažalost, nalazi nekolicinu suradnika među župnicima! Oni, svjesni čiji novac uzimaju, stavljaju se u istu ravan sa “donatorima” i ne boje se “kamena oko vrata”, koji im Isus za ovakve grijehe namjenjuje, ili ne vjeruju u Njega! op.a.)
.
Autor: Onasa
Oglasi
  1. 14, Veljača , 2014 u 16:50

    Fine way of describing, and good piece of writing to take facts about my presentation
    subjiect matter, which i am going to presenht in institution of
    higher education.

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s