Početna stranica > Biskup Komarica, Ministar Ljubić, Obnova i povratak, Stožernici > Komarica uputio apel Damiru Ljubiću

Komarica uputio apel Damiru Ljubiću


Još jedan od bezbrojnih apela „Prognani Hrvati se ne smiju zanemariti“

Predsjednik Komisije Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine Justitia et pax (Pravda i mir) mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, uputio je apel ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Damiru Ljubiću da on i resorni ministar u RS
 (Njegovo ime nije niti spomenuo, poznavajući njegovu predanost opstrukciji obnove i povratka. A još gore od toga je, da novcem namijenjenim najpotrebitijima, kroz gradnju crkava i davanje novca nekima, na „suradnju“ spremnim župnicima, sebi i svom nerazdvojnom, uzima jednu trećinu! Ovakvi grijesi, za papu Franju su najgori, neoprostivi, a grešnike naziva „okrečenim grobovima“ koji izvana izgledaju lijepo a iznutra su puni trulih kostiju, korumpiranim kršćanima i svećenicima! „To je dvostruki život. I taj zaslužuje, to kaže Isus, ne ja, da mu se stavi mlinski žrvanj oko vrata i baci u more. Isus tu ne govori o oprostu“ – naglasio je papa. Ja apeliram na crkvene vlasti, kardinala Puljića, svetog biskupa Komaricu,… da se takvima bar ONEMOGUĆI DOLAZAK U CRKVE, kao mala satisfakcija izdanima i opet opljačkanim izbjeglicama, od kojih mi većina kaže „Takvima se ne može ništa“! Učinite to i dajte tračak nade potrebitima da postoji bar malo pravde! Op.a. ) 
“ne zanemare prognane Hrvate koji su se prijavili za povratak osobito na području Bos. Posavine, šire Banjolučke regije te Središnje Bosne – kao što je to bio slučaj tijekom mnogih poratnih godina“.

Kako priopćava KTA BK BiH, u svom pismu biskup Komarica ističe da je “Komisija upoznata i s rezultatima Javnog natječaja, koji je ove godine raspisalo ministarstvo, kao i s dosadašnjim – objektivnim i subjektivnim poteškoćama, koje su bile na putu implementiranja pomoći iz prošlogodišnje Donatorske konferencije te drugih fondova“.
.
Naglašava da je Komisija sa zadovoljstvom primila na znanje da su otklonjene neke dosadašnje barijere – administrativne i druge prigode – za dodjeljivanje pomoći koja je prijeko potrebna za održiv povratak u BiH tisućama prijavljenih obitelji hrvatske nacionalnosti.
.
“Komisija i ovaj put upozorava na trajnu nedopustivu diskriminiranost Hrvata – kao konstitutivnog naroda u entitetu RS, ali i u mnogim općinama entiteta FBiH kad su u pitanju neka od osnovnih ljudskih prava, među kojim je i pravo na vlastiti dom te život dostojan čovjeka u vlastitom rodnom kraju. Ona potiče Vas i Vaše ministarstvo da ozbiljnije poradite kako bi se ta diskriminiranja konačno dokrajčila“, stoji u apelu biskupa Komarice upućenom ministru Ljubiću.
.

Autor:FENA

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s