Početna stranica > Kriminal i korupcija, Stožernici > Korumpirani zaslužuju da ih se sveže za kamen i baci u more

Korumpirani zaslužuju da ih se sveže za kamen i baci u more


Papa Franjo je korumpirane nazvao “okrečenim grobovima” jer se čine prekrasni izvana, ali iznutra su puni mrtvih kostiju i truleži. Smatra da trebaju biti kažnjeni
.

.
RIM – Korumpirani kršćani i svećenici zaslužuju da budu bačeni u more sa žrvnjem oko vrata, kazao je papa Franjo na homiliji u domu Santa Marta. Papa Franjo kazao je “ne” dvostrukom životu dobročinitelja koji potkradaju državu da bi poklanjali Crkvi. Već nekoliko dana papa govori o korupciji i podmićivanju. Tko zgriješi, pokaje se i moli oprost, osjeća se slabim i moli Isusa za spas, ponizuje se.
.
– Ali korumpirana osoba šokira i nastavlja s grijesima te se pravi da je kršćanin: eto, to je dvostruki život. A dvostruki život kršćanina čini veliko zlo. Ima onih koji pitaju: “Ali, oče, ja sam dobročinitelj Crkve! Iz džepa uzimam i dajem Crkvi.” Ali drugom rukom potkrada državu, siromašne. On je nepravedan. To je dvostruki život. I taj zaslužuje, to kaže Isus, ne ja, da mu se stavi mlinski žrvanj oko vrata i baci u more. Isus tu ne govori o oprostu – naglasio je papa.
.
Papa citira Isusa koji je za korumpirane kazao da izvana izgledaju lijepo, ali unutra su puni trulih kostiju.
.
– Kršćanin koji se hvali da je kršćanin, ali ne vodi život kršćanina, jedan je od tih korumpiranih ljudi. Svi znamo nekoga tko je u takvoj situaciji i koliko zla čini Crkvi! Korumpirani kršćani i korumpirani svećenici čine zlo jer ne žive u duhu evanđelja, nego u duhu svjetovnosti – zaključio je papa.
.
Autor:Silvije Tomašević/VLM
Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s