Početna stranica > Hrvati i crkva > ŽUPA KOLIBE, SVETI MIHOVIL, 2013. G.

ŽUPA KOLIBE, SVETI MIHOVIL, 2013. G.


Ove, kao i prethodnih godina, župa Kolibe, na žalost, oživi samo na dan svoga zaštitnika, Sv. Mihovila. Da župljani čeznu za rodnim krajem i da bi se mnogi vratili, očigledno je! Ali gdje i kako se vratiti u porušene domove u Posavini? A napravi se crkva, zidine, ali kome? Jer, nedostaje živa crkva-narod! Napravi se i višenamjenski dom, kome? Jer, ne obnovi se niti jedna kuća u mandatu zaduženoga za obnovu i povratak „velikog Rvatine“, min. Čordaša! „Stožerni zaslužnik“ za ovakvo stanje, radi svašta samo ne ono što bi trebao, zapravo, vrlo uspješno opstruira obnovu i povratak, a na zadovoljstvo svojih nadređenih!
 
Tako on, sa budžetom od 3 500 000,00 KM (vrijedi ponavljati, možda će netko i čuti) na plaće uposlenika prenapučenog ministarstva troši oko 3 000 000,00 KM, na vjerske objekte-zidine oko 400 000,00 KM, a daje onima koji poslušno u njegov džep stavljaju ustaljeni dio. „Veliki dobročinitelj“ kao da daje vlastiti novac, a ne uzet od naroda, poreskih obveznika!
 
Ostatak od oko 100 000,00 KM, teferič ministar koristi za finansiranje raznih proslava, a da bi, zajedno sa svojim nerazdvojnim, svenazočnim i u sve uključenimi bravarom Jerkovićem (sa kupljenom diplomom strojarskog inženjera, a koje se u ovoj „pravnoj“ državi još uvijek priznaju) imali priliku narodu prezentirati vlastitu „veličinu i dobrotu“, te uz „male“ plaće i razne privilegije „zaraditi“ i dnevnice, a koje su veće od mnogih plaća i mirovina u BiH! I tako, dok u ovoj napaćenoj zemlji mnogi gladuju, teferič ministar teferiči! Učestvovao je u financiranju i ove proslave. A ima i zašto, dobivenu zadaću uspješno je izvršio.
 
„Tako ubijaju ljude po drugi put“ rekao bi sveti biskup Komarica, jedini koji se istinski bori za obnovu i povratak svih na svoje!
 
Župljani, već odavno bez ikakve nade u obnovu i povratak, sretni su što se bar na dan svoga zaštitnika susretnu, porazgovaraju, evociraju uspomene,…..
 
A imali su priliku i upoznati novog župnika Župe Kolibe, vel. Mirka Ikića, koji je bio župnik župe sv. Alojzija u Pećniku.
 

SONY DSC

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s