Početna stranica > HVO-branitelji, Kriminal i korupcija, Obnova i povratak, Stožernici > Glas branitelja: „Stožerno Velikohrvatstvo“ po našim leđima

Glas branitelja: „Stožerno Velikohrvatstvo“ po našim leđima


(I pored neupućenosti autora ovog teksta o ukupnoj „stečevini“ „junaka“ ove priče, i sa ovim saznanjima, u iole normalnoj državi, već odavno bi bio na odgovarajućem  mjestu.  I umjesto da bude zaustavljen, on i dalje „vrijedno radi“, pa čak i o Karitasovoj  (CRS, u općini B. Brod)  dodjeli pomoći odlučuje! A evo  nekoliko dodatnih nekretnina, „pošteno stečenih“;  Stan u Odžaku, uz 6 apartmana na Viru i vila kćerki, kuća sinu u Sl. Brodu, „kućerak“ u Zagrebu,….  op.a.)

 
Josip  Jerković ,dugogodišnji Šef Ureda za Raseljene i  izbjegle Posavske Županije a trenutni „šef“ kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske poznatiji kao „čovjek-alfa i omega“ za pitanja tko može a tko ne dobiti donaciju za obnovu u ratu porušenih objekata danas javno (pik.ba – slika ispod) prodaje „svoju“ kuću i imanje u Novom Naselju u Odžaku.
Ništa u ovoj priči ne bi bilo sporno da imenovani tu kuću i imanje nije stekao protuzakonito te u istoj ne živi. Naime, placeve i donacije građevinskog materijala u Novom Naselju su prema važećim kriterijima mogli dobiti samo branitelji iz Domovinskog rata te obitelji poginulih branitelja.

S obzirom da i ptice na grani znaju da imenovani „šef“ nit’ je koga branio a još manje pušku nosio postavlja se pitanje po kojim kriterijima je on završio u Novom Naselju?

 
Čak što više, dok su pravi branitelji „trunuli“ po posavskim i inim rovovima „šef“ Jerković je uz svesrdnu pomoć stranačkih mu šefova iz stožerne Hrvatske stranke (Davor Čordaš-op.a.) stjecao enormno bogatstvo i imovinu u Slavonskom Brodu, na Hrvatskom otoku Viru te rodnom mu Bosanskom Brodu.
 
Bilo je to malo „šefu“ Jerkoviću pa je ponovno uz pomoć stranke preko noći, kao zaslužni branitelj postao stanovnik Odžaka gdje mu je po hitnoj proceduri riješeno stambeno pitanje.
 
Problematikom Josipa Jerkovića i „njegovom“ nelegalno stečenom imovinom u Novom Naselju svojevremeno se bavila i ekipa magazina „60 minuta“ kojom prilikom je javnost već tada bila upoznata o nečasnim radnjama ovog „uglednog“ hrvatskog politčara i njegovih suučesnika iz Vlade Županije Posavske te općine Odžak.
.

Mjerodavne institucije; policija i tužiteljstvo nisu ništa poduzimale po tom pitanju.

 
Javna je tajna da je „kroz ruke“ ovog igrača stožerne stranke prošlo na stotine donacija iz RH i BIH za koje je dotični uzimao mito a nije daleko od istine da je skoro svaka peta –šesta donacija završavala u njegovim ili „rukama“ nekog od visokopozicioniranih kolega iz stranke.
 
Nije Jerkoviću nepoznato bilo i naplatiti običnim ljudima svoje usluge. Tako se za bolje mjesto na „rang listi“ za donaciju  moralo izdvojiti nekoliko tisuća konvertibilnih maraka i problem riješen.
 
I sve to dešava u vrijeme kada još uvijek na prostoru općine Odžak ima nekoliko desetaka obitelji branitelja iz Domovinskog rata koje nemaju riješeno stambeno pitanje niti redovita mjesečna primanja te žive na rubu egzistencije.
 
Također je poznato da šef Jerković nije jedini kadar HDZ BiH koji je protuzakonito stekao imovinu u Novom Naselju .
.

Na potezu su institucije.

Autor teksta: Branitelj iz Novog Naselja (mali Hrvat)                                                            e-posavina.com

 —————————————————————————————————————

Evo i jedan komentar;

Oglasnik Utorak, 23 Srpanj 2013 15:47 Link komentara

Ako je neko zainteresiran ovako izgleda opis nekretnine koja se prodaje.Priloženi su i brojevi mobitela iz dvije države. narode navali .
“Izuzetno povoljna prilika! Novoizgrađenu i neuseljenu kuću u Odžaku, novo naselje kod kružnog toka, u blizini koridora Vc, visoka prizemnica, 8×9 m plus garaža, kvalitetna gradnja, prizemlje potpuno namješteno, klimatizirano, potkrovlje uređeno, moguće kao samostalan stan, plac 740 m, ograđen i zasađen mladim voćkama. Cijena 43000 eura!
Brojevi telefona:
066000228
00385915656042 “
Priloženi su i brojevi mobitela iz dvije države. narode navali . A vi branitelji gledajte kako se to radi. Smjeli ste goloruki na tenkove a sad se bojite ovakvih fukara.

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s