Početna stranica > BiH > MUFTIJA HASANOVIĆ: Hrvatska ima najbolje riješeno muslimansko pitanje u Europi

MUFTIJA HASANOVIĆ: Hrvatska ima najbolje riješeno muslimansko pitanje u Europi


(Objavljeno 22.09.2012. g. ali u oskudici pozitivnih, ovu objavu vriedi ponoviti /op-a.)

.

.
Islamska zajednica u Hrvatskoj dobila je novog muftiju, dr. Aziza ef. Hasanovića, koji je naslijedio Ševku ef. Omerbašića, koji je otišao u mirovinu.
.
Službu hrvatskog muftije danas je i službeno preuzeo Aziz Hasanović koji je zamijenio Ševka Omerbašića. Tom prilikom Hasanović je istaknuo da je položaj muslimanskih vjernika u Hrvatskoj vrlo dobar. “Ulaskom RH u Europsku uniju Hrvatska kao svoju vrijednost unosi najbolje rješeno muslimansko pitanje u Europi. To nudimo kao model rješavanja muslimanskih manjina u svijetu, ali isto tako i kršćanskih manjina u svijetu”, rekao je Hasanović.
Njegov prethodnik na toj funkciji, Šefko Omerbašić, osvrnuo se na aktualna događanja vezana uz protumuslimanski film koji se nedavno osvanuo na internetu te na reakciju muslimanskog svijeta.
“Svjesni smo da naša uzvišena vjera islam u Europi neprestano trpi uvrede i omalovažavanja kojih smo i ovih dana svjedoci, ali na njih možemo uzvratiti samo boljim i vrijednijim, baš kako nas Kuran uči”, poručio je Omerbašić.
Mustafa Cerić, poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, također je prisustvovao događaju. “Uvijek se sjećaj odakle si, tko si i uvijek zapamti da položaj ne čini čovjeka velikim, već čovjek može položaj učiniti velikim svojim napornim radom”, poručio je Cerić.
Aziz Hasanović je rođen u Osmačama pokraj Srebrenice 1965. godine. Ondje je pohađao osnovnu školu, a zatim Gazi Husrev – begovu medresu u Sarajevu. Od 1992. godine radi u okviru IZ Hrvatska.
Izvor: Hrvatska riječ
Oglasi
Kategorije:BiH
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s