Početna stranica > Biskup Komarica, Kriminal i korupcija > „UROTA“ protiv „Bogom danih“ dugogodišnjih političara ili BUĐENJE NARODA?

„UROTA“ protiv „Bogom danih“ dugogodišnjih političara ili BUĐENJE NARODA?


Svojim dugogodišnjm „radom“ blokirajući sve što je u interesu države i naroda, uništili su budućnost svima, pa i potomcima! Mogu li se oni, opijeni od moći i „slave“ promijeniti i shvatiti da su samo sebi osigurali MED I MLIJEKO, a narodu GLAD I BIJEDU? NE MOGU, jer „uvrijeđeno“ tvrde suprptno! Ako oni za „mlaćenje prazne slame“ dobivaju oko 7 000,00 KM, “misle“ da je POŠTEN I KORISTAN RAD plaćen više!?? Okrutna stvarnost nam govori suprotno, da „Borba protiv kriminala znači i kraj ere jedne političke garniture“! Dali će se ONI sami boriti protv SEBE, ili to moramo učiniti MI???

 

BUDI SE NARODE, jer, ako je kasno za nas, UČINIMO TO ZA MLADE I BUDUĆE NARAŠTAJE! „Vampiri“ će nam sisati krv SVE DOK IM MI TO DOPUŠTAMO!

 

Vjerske vođe pokušavaju da pomognu i utiču na izlazak iz političke, ekonomske, moralne i duhovne krize, pa pridružimo im se! – op/a.;

 

Komarica: Summitom želimo vratiti BiH na globalnu medijsku, duhovnu i političku scenu

 

 

U katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci večeras je upriličeno molitveno-meditativno zborovanje na početku Međunarodnog samita “Mir i pomirenje: Korak naprijed”.
U Deklaraciji koju su večeras u Banjoj Luci potpisali predstavnici vjerskih zajednica u BiH, ali ne i Srpske pravoslavne crkve, između ostalog se navodi da potpisnici podržavaju ulazak BiH u euroatlanske integracije, te da apeluju na domaće političko vodstvo da svoje deklarirane obaveze u vezi s EU prevedu u konkretna djela.
Ističe se i da potpisnici ohrabruju političare na što hitnije provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci”.
Deklaraciju su potposali predstavnici Katoličke crkve te Islamske i Jevrejske zajednice nakon molitvenog skupa kojim je počeo Međunarodni samit o miru i pomirenju “Korak naprijed”.
U tom dokumentu se iznosi i ocjena da je u “pozadini aktulenog društvenog stanja u BiH na političkom, ekonomskom, duhovom i svakom drugom nivou, stoji teška moralna kriza, jer su pogažene temeljne vrijednosti pravednosti i solidarnosti”.
– Kao vjernici u jednog Boga znamo da nitko nema pravo zloupotrebljavati vjeru i, uime Boga ili svoje vjerske zajednice, poticati na netrpeljivost ili pozivati na nasilje prema drugom čovjeku, nanositi zlo…- stoji u Deklaraciji.
Izražava se opredjeljenost da će se kao vjerski predstavnici zalagati za duhovnu pomoć i konkretnu solidarnost prema obespravljenim, siromašnima, starim i napuštenima, nezaposenim, onima koji su gurnuti na rub društva i kojima nema tko pomoći.
Naglašavaju da je potrebno poduzeti mjere koje će omogućiti održivi povratak svih izbjeglih i prognanika, koji se žele vratiti u svoj rodni kraj.
– Želimo tako doprinijeti pomirenju i trajnom miru u našoj zemlji i u ovom dijelu Evrope – stoji u potpisanom dokumentu, nakon molitveno-meditativnog zborovanja kojim je počeo trodnevni Međunarodni samit o miru i pomirenju “Korak naprijed”.
Inicijativu za održavanje samita, na prijedlog biskupa banjolučkog mons. dr. Franje Komarice, pokrenula je grupa profesora i znanstvenika s poznatog američkog sveučilišta Harvard u Bostonu.
Jedan od glavnih ciljeva samita jest zainteresirati međunarodnu zajednicu za zauzeti rad na pomirenju i pravednom miru, što, između ostalog, uključuje i omogućavanje povratka prognanika i izbjeglica u njihov zavičaj i održivi ostanak u njemu.
Ovim samitom želi se vratiti Bosnu i Hercegovinu na globalnu medijsku, duhovnu i političku scenu, čime bi se oživjela svijest o potrebi pomirenja na ovim prostorima i u cjelini.
federalna.ba
Organizator ovog međunarodnog samita je Europska akademija Banjalučke biskupije, a suorganizatori su parlament RS-a i Institut “Zrinski“. Trajati će tri dana.
Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s