Početna stranica > HDZ BiH, Hrvati u BiH, HVO-branitelji > Zašto su HDZ-ovi prodali HVO?

Zašto su HDZ-ovi prodali HVO?


Pitanje svih pitanja koja se postavljaju nakon što je Prijedlog zakona o prijevremenom umirovljenju branitelja/boraca Domovinskoga rata prošao prostom većinom bošnjačkih glasova u oba Doma parlamenta je, zbog čega hrvatski predstavnici u Domu naroda federalnog parlamenta nisu zatražili ocjenu vitalnog nacionalnog interesa i tako blokirali ovaj Helezov zakon koji u pravo uvodi 14 800 pripadnika bivše A BiH, 1600 pripadnika Oružanih snaga BiH (oko 91 % Bošnjaka, 6% Srba i 3 % Hrvata ) te izvodi iz bilo kakvog prava u BiH oko 1 100 ratnih stradalnika HVO-a koji su ostvarili mirovinu u Republici Hrvatskoj po međudržavnom sporazumu između BiH i Republike Hrvatske.

Je li hrvatski nacionalni interes opteretiti MIO-PIO sa dodatnih 60 000 000 KM te onim rijetkim stradalnicima i umirovljenicima HVO-a koje Zukan Helez još uvijek nije izveo iz prava umanjiti primanja 20-30 % kako bi oko 16 000 Bošnjaka ušlo u pravo, a iz njega bilo izvedeno dodatnih 1 100 ratnih stradalnika HVO-a ?

Predsjedatelj Kluba Hrvata U Domu naroda federalnog Parlamenta Ivo Tadić svjestan svega ovoga u razgovoru za Večernji list izjavljuje glede Vitalnog nacionalnog interesa kako su : „Odlučili smo se za njegovo nepokretanje, jer držimo da je i previše krize kako u BiH, tako i u Federaciji BiH.“

Onaj isti Ivo Tadić komu su Lijanovićevi aktivisti podmetali bombu pod automobil, a koji je danas u koaliciji sa tim istim Lijanovićima i SDP-om u svojoj Ze-Do Županiji.

„Legalni i legitimni“ predstavnici Hrvata u Domu naroda su umjesto blokade zakona čuvajući koaliciju sa SDP-om, zatražili od nelegalnog federalnog  premijera,  Nermina Nikšića da u idućih 30 dana uputi zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona.

Onoga istoga Nikšića čiji je stranački (partijski) kolega Zukan Helez koji je i predložio zakon!

O tempora, o mores!

Odgovor na pitanje zbog čega su prodani branitelji HVO-a nas itekako zanima, ali još nas više zanima, što HDZ-ovi rade u toj koaliciji sa SDP-om, zašto podupiru rad nelegalno izabrane Vlade, zašto su popustili sa pritiscima na Bošnjake i OHR koji krše  izborna prava, zašto su izdali ljudska i sva druga prava hrvatskog naroda u BiH.

Promatramo „legitimdžije“ kako su redom protiv ovog i onog zakona,  kako oštro osuđuju ovo ili ono, bitno je da uđe u zapisnik ili u medije da su oni tamo neki bili protiv uz kuknjavu kako njihovi amandmani nisu usvojeni, i kako se krše prava Hrvata iz godine u godinu ali ne njihovom krivnjom, već su krivi tamo neki drugi.

Da ne zaboravimo i te druge. Bitno je napomenuti, kako su od OHR-a i Bošnjaka instalirani ministri u federalnoj Vladi, Ante Krajina (HSP) i Vjekoslav Čamber (HSP) već prije podigli svoje pravaške rukice za ovaj Zakon.

Zaslužuje li ovaj narod da ga predstavljaju ove političke missice koje redom osuđuju, žale  i uvijek su za mir u svijetu sve dok ima fotelja?

Zaslužuje većina, ali ona manjina DIVOVA ovog naroda, časni branitelji HVO-a  na čijim su ramenima izniknule funkcije ovih kameleona NE ZASLUŽUJU!

Lov na branitelje se nastavlja , lov na mirovine dojučerašnjih pobjegulja, sadašnjih „ratnika“ samo na papiru se nastavlja, hijene naroda, glodari svih vrsta neometano bauljaju institucijama ove napaćene države i napaćenog naroda.

Da, dragi zastupnici HDZ-a, HSP-a; HDZ 1990, NSRZB-a i mi osuđujemo VAS, neka uđe u zapisnik. Hvala.

Kao što reče jedna reklama, „Neke stvari se ne mogu kupiti novcem“ za razliku od vas!

Posusje-online.com l poskok.info

Oglasi
  1. 20, Kolovoz , 2014 u 12:11

    This is very fascinating, You are an overly skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and look ahead to searching for extra
    of your fantastic post. Additionally, I’ve shared
    your site in my social networks

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s