Početna stranica > BiH, Kriminal i korupcija > Podnešeni kazneni izvještaji protiv nekih ministara u BiH, SIPA čeka znak za akciju

Podnešeni kazneni izvještaji protiv nekih ministara u BiH, SIPA čeka znak za akciju


Goran ZubakDirektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Goran Zubac izjavio je da ova sigurnosna agencija prikupila čvrste dokaze o više nerazjašnjenih teških ubojstava.

Zubac je poručio da nitko neće biti pošteđen istrage, te ističe da je SIPA podnijela više krivičnih izvještaja, među kojima i protiv nekih ministara koji se terete za višemilijunske prijevare i zloupotrebe.

Za nas nema razlike u tome ako je netko od osumnjičenih na nekoj visokoj funkciji, iako u javnosti često važi percepcija da je to prepreka za naše djelovanje”, rekao je Zubac za “Press RS”.

On je podsjetio da je SIPA krajem prošle godine Tužiteljstvu BiH podnijela više kaznenih izvještaja protiv visokopozicioniranih dužnosnika, koji još nisu poznati javnosti, jer će biti objavljeni tek poslije obrade u Tužiteljstvu.

Zubac je rekao da će akcija “Lutka”, u kojoj su razbijeni jedni od najvećih krakova hobotnice organiziranog kriminala u BiH, biti nastavljena i ove godine.

“Veoma brzo će se vidjeti da smo uspjeli da rasvijetlimo brojna nerazjašnjena ubojstva iz proteklih godina i neke od najvećih poslijeratnih pljački”, zaključuje Zubac.

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s