Početna stranica > Biskup Komarica, Bjelosvjetski političari i BiH, Kriminal i korupcija, Obnova i povratak > KOMARICA U GLAVU: EU I SAD su u BiH poslali najnesposobnije političare

KOMARICA U GLAVU: EU I SAD su u BiH poslali najnesposobnije političare


komarica

Biskup banjalučki mons. Franjo Komarica, predsjedatelj Biskupske konferencije BiH (BK BiH) izjavio je danas, nakon završetka dvodnevnog zasjedanja BK u Mostaru, kako je bio jako žalostan kada je u Strazbourgu i Washingtonu ustanovio da vlada jako veliko neznanje te postoji određeni zamor europskih i američkih političara kad je u pitanju sređivanje situacije u nesređenoj BiH.

Nemoguće je da mi imamo najnesposobnije političare. Predstavnicima međunarodne zajednice govorio sam kako oni dobro znaju voditi glavnu riječ u BiH te ih pitao i u Bruxellesu i u Washingtonu zašto su nam poslali svoje najnesposobnije predstavnike kao i to da mi nismo toliko glupi koliko nas za to drže, naglasio je mons. Komarica.

Ne pristajemo na to, zašto naša država nema pravo biti pravna država. Ona to sada nije i naravno da sam to potkrijepio mnogim dokazima“, naglasio je, dodavši kako nije dovoljna samo jedna parcijalna promjena u BiH nego kako treba maksimalno pogledati istini u oči kada je u pitanja cjelovita BiH i reći “ljudi, ovo je nakarada od države i ovo ne valja”.
Mislim kako nemamo pravo samo gledati što naši političari rade, odnosno ne rade i onda se čuditi i kritizirati, nego trebamo i sa svoje strane također neke stvari stavljati na svoje mjesto“, smatra biskup Komarica. Dodao je kako to svi misle i kažu, no nitko nema “kuraža da rekne evo hajdemo sada svi sjesti za stol pa da vidimo što ćemo napraviti i kako ispraviti veliku nepravdu“.
Po njegovim riječima, biskupi su među prvima, a nisu političari, smatrali i upozoravali odmah nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma kako on ne valja.
Prošlo je puno godina da se on nije nadograđivao, a ako se i nadograđivao to se uradilo na gore, a ne na bolje, što i slijepci vide.
Komarica je to usporedio sa slomljenim kosturom u organizmu koji krivo zarasta i koji će jednog dana i što dalje vrijeme bude prolazilo biti fatalniji za organizam.
On je postavio i pitanje zašto je BiH najgora u cijeloj Europi te naglasio kako je bio jako žalostan kada je na Cipru slušao da je najdramatičnija i najteža situacija, pogotovo kada je u pitanju socijalno stanje stanovništva, upravo u BiH.

Ja imam dužnosti dizati svoj glas u obranu obespravljenih i čovjekova dostojanstva, uporno potičući na praštanje i pomirenje, što je u prvom redu zadaća predstavnika vjerske zajednice. A na temelju istine i pravde, tek ćemo onda dobiti i očekivane rezultate“, zaključio je biskup Franjo Komarica.   /poskok.info/

Oglasi
  1. 21, Lipanj , 2014 u 13:47

    I love what you guys tend to be up too. This sort of clever
    work and exposure! Keep up the wonderful works guys I’ve added you guys
    to my blogroll.

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s