Početna stranica > Obnova i povratak, Posavina > Najveća hrvatska povratnička udruga „Prsten“ pristupa građanskoj koaliciji „Prvi mart“

Najveća hrvatska povratnička udruga „Prsten“ pristupa građanskoj koaliciji „Prvi mart“


Prsten

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten” i građanska koalicija „Prvi mart“ postigle su sporazum o suradnji.

UBH „Prsten“ je prepoznao važnost aktivnosti građanske koalicije „Prvi mart“ za ostavrivanje zajedničkih ciljeva koji teže ka demokratkoj državi.

„Podržavamo načela koalicije o jednakopravnosti svih naroda u Bosni i Hercegovini, pravu povratka svih izbjeglica i prognanika na svoja ognjišta, teritorijalnu cjelovitost BiH, slobodu svakoga pojedinca i euroatlantske integracije“ napisao je u pismu upućenom građanskoj koaliciji „Prvi mart“ predsjednik prof.dr.sc. Ivan Lovrinović.

Fokus interesiranja u budućem zajedničkom djelovanju bit će na području Republike Srpske, gdje je povratak izbjeglica i prognanika najteži.

„Predstojeći parlamentarni izbori su prilika za zajednički nastup naših udruga na području RS, jer smatramo da tako možemo postići bolje rezultate. Nadam se da ćemo zajedničkom suradnjom na prethodno spomenutim načelima značajno doprinijeti širenju mira, povjerenja, ekonomskog prosperiteta i boljeg suživota među narodima Bosne i Hercegovine“, smatra Lovrinović.

Građanska koalicija „Prvi mart“ okuplja više od 30 udruga povratnika u entitet RS. Cilj Građanske koalicije jeste država u kojoj su svi, njeni građani, jednaki pred ustavom i zakonima. Država u kojoj nijedan pedalj zemlje nije isključivo bilo čiji već svih nas, jednakopravnih naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s