Početna stranica > HVO-branitelji, Obnova i povratak, Stožernici > Obilježena je, prije desetak dana, još jedna, 21. obljetnica formiranja 101. bb brigade, ali…..

Obilježena je, prije desetak dana, još jedna, 21. obljetnica formiranja 101. bb brigade, ali…..


Šta reći i kako objasniti našim palim braniteljima i suborcima 101. bbb?

1- 3 4

“Vaše domoljublje i žrtve bile su uzaludne”! I koliko god pokušavali šutjeti, progovoriti se mora……..jer, šutnja vrišti do bola! Odajemo dužnu počast našima pokojnicima! Ali tko to sve radi i iz kojih pobuda? Dali je prikladno govoriti o tome u ovim prigodama? O tome razmišljam već par godina! A i pitanja koja su mi upućivana poslije objavljivanja priloga u ovakvim prigodama; “Šta radiš ti tamo sa onima, kako ih nije stid, pa znaš tko je u ratu bio  sa nama…gdje su tada bili ?…” Odgovarao sam da sam bio zbog našilh dragih pokojnika, da me ostali ne interesiraju….! Da, nisu me interesirali, valjda nisam dovoljno znao o njima…. Danas mi se gade, kao i velikoj većini koja ima iole saznanja o njima,  do te mjere da nisam otišao! Upalio sam svijeću kod kuće i u mislima se družio sa prijateljima, rođacima….sa onima kojih danas nema! A zašto su se žrtvovali, zašto ih nema?

Šta bi rekli da znaju za sve izdaje, za pljačku i bogaćenje na račun naroda za koji su svoje živote dali? Da nas predstavljaju “stožerni” “Dodikovi Hrvati”? Izdajnici, jude, pohlepnici, koristoljubci, interesdžije, korumpirane nemani, na žalost, danas nisu rijetka pojava! Ali, šta takvi rade na ovakvim prigodnim skupovima? Bez karaktera i obraza, vrijeđaju do bola!!! I ne samo pale, već i ranjene kao i ostale časne branitelje! A mi šutimo, šutimo tako glasno,… do ne izdržljivosti!

ONI “obnavljaju” Posavinu i “rade” na povratku, “čak” 3%, jasnije rečeno, su jamstvo nedodirljivosti RS-a!

Prvi među “Dodikovim Hrvatima” skide masku i, napokon, prozbori istinu o svojoj “stožernoj” politici;   “Pozicija RS-a jasno je definirana i o njenoj sudbini mogu odlučivati samo njeni građani i njihovi legitimni predstavnici.”

Kazao je da je kazao, što je laž, da je taj stav prenio i Hrvatima, koji su 1992. godine prognani s područja Posavine, koja je sada u okviru RS-a.

Dali su gori ONI, koji blate našu SVETINJU ili MI, koji im to dopuštamo? Dali je pravedno što su, još uvijek, pripadnici našeg naroda, ili bismo na tome trebali poraditi i poduzeti odgovarajuće korake?

Hoćemo li i dalje tako glasno šutjeti,………….ili možda samo blejati, kao stoka sitnog zuba,… na nama je!!!!

Oglasi
 1. Tana
  17, Ožujak , 2013 u 18:38

  Citat”Da nas predstavljaju”Stozerni” “Dodikovi Hrvati”?Izdajnici,jude,pohlepnici,koristoljubci,,interesdzije,,korumpirane nemani,na zalost,danas nisu rijetka pojava!G-dine Gavricu ja sam u mom komentaru mislio na ovaj citat,gdje ste pomenuli i jedan narod.Nemam nista ni protiv kojega naroda u nasoj Bosni i Hercegovini i nemam nista protiv niti jedne religije u nasoj Bosni i Hercegovini,jer niti jedna religija ne treba biti pomenuta kao sto ste vi pomenuli jedan narod u ovom citatu.Lijep pozdrav i ja sa ovim zavrsavam daljnje komentare,zato,molim vas da mi ne odgovarate na ovaj komentar.Hvala.

  • Ivo Gavrić
   18, Ožujak , 2013 u 13:31

   Odgovoriti moram! Svatko ima pravo na svoje stavove i misljenje, ali, nema pravo “lupetati”. Ova stranica nosi naziv “POSAVINA”, što pismenima sve govori. U njoj je nekada bilo preko 200 000 Hrvata a vratilo se 3%. Dakle, daleko najgore stanje je u Posavini! Vas pristup “svete vodice”, gradjanske i unitarne države i generaliziranja, ne vodi nicemu. To je kao grupni seks! Dok je ustrojena kako je danas, za svaku regiju su odgovorni odredjeni ljudi. U RS-u je na djelu, još uvijek, projekat etnickog ciscenja Hrvata i Bosnjaka, a na njegovoj realizaciji rade i “elitni, odabrani i stozerni” Hrvati. Svatko neka cisti ispred svoga praga, a VI, ne komentirajte citate, vec, ako bas morate, i ono sto ne razumijete, gledajte cjelinu. Ja se obracam svim Posavljacima, sa razlogom i ciljem. Samo je Posavina još uvijek u rusevinama. Ako Vam ne odgovara sadrzaj ove stranice, nemojte citati, a ako to vec radite, pokusajte shvatiti. Komentari su pozeljni, ali logicni i razumni !

   Ivo Gavrić, https://posavina.wordpress.com/ mob: +385 98 92 70707

 2. Tana
  16, Ožujak , 2013 u 10:30

  Nikada nisam,niti zelim da pisem o tome sta se i kako dogadjalo u Bosanskoj posavini tih godina,mislim na pocetke 90-tih,jer agresija na Bos.posavinu nije 92-ge pocela,nego mnogo ranije.Zao mi je,svaki put ustanem,kada spomenem moje poginule saborce i ranjenike koji danas zive kao,druga klasa,izvinjavam se svim ranjenicima,ali kada se to sve sabere i oduzme sta i za kogu su oni dali svoje zivote ili dijelove tijela,to su rane koje ne mogu da zarastu bez obzira kojoj vjeri mi pripadali ili smo ateisti.Sve nas nase rane isto bole.To da je Bos.posavina prodana ili zamijenjena svi su znali,jedino borci na linijama nisu znali ili nisu mogli vjerovati da tako nesto moze da se dogodi jer svima je HDZ i njena vrhuska bili kao jedna i jedina i nista drugo nije pojedine niti interesovalo.Isto tako da ne zaboravim koju rijec da kazem i o tadasnjoj SDA,koja ni danas nije nista bolja,za njih je glavno bilo Zenica,Tuzla i Sarajevo ili ti “Fildzan drzava”koju su oni htjeli sacuvati i odbraniti.Nisu znali ili nisu htjeli da znaju da se Bosna i Hercegovina brani na “Vratima Bosne”.O svemu tome bi se,i vec jesu,romani mogli ispisati.To je nasa Historija,Istorija ili Povijest i o tome trebaju da pise kompetentne osobe ili licnosti ili cimbenici.Sada samo jedan komentar na pisanje g-dina Gavrica.Zalosno je da se ovdje kao oni koji su se okoristili u Agresiji na BiH pominje i jedan narod i ja se ne bih slozio sa vama G-dine Gavric jer tu nema izuzetaka i ne treba samo jedan narod da se ovdje napise jer tu nije bilo izuzetaka.Neki su se malo manje okoristili neki malo vise.”Ko je blize vatri taj se i ogrije”ili”Sa medom radio med ne lizo”toga nikada nije bilo niti ce biti.Za takve,ako vec nisu osudjeni ima i drugi sud a tamo se moraju karte otvoriti i pokazati kako i sta je covjek radio i zaradio.

  • Ivo Gavrić
   16, Ožujak , 2013 u 18:31

   Poštovani, Niste dobro pročitali ili razumjeli moj tekst. Ja ne spominjem nacionalnu pripadnost branitelja, dapače, znam da je pored Bošnjaka bilo i Srba, Borim se za obnovu Posavine i povratak svih na svoje.Ovdje su nazočili samo političari iz reda hrvatskog naroda, a min. za obnovu i povratak je Hrvat, koji godinama, kao i “stožerna” stranka rade na projektu izdaje i čišćenja Posavine od Hrvata i Bošnjaka, a u dogovoru sa srpskim političarima, U BiH, svi političari su loši i rade samo za svoju korist a protiv svih naroda. Ali, nemojte tako površno zaključivati. Nisam mogao kritizirati one koji nisu nazočili ovom događaju!

   Ivo Gavrić, https://posavina.wordpress.com/ mob: +385 98 92 70707

 1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s