Početna stranica > BiH, Kriminal i korupcija > SIPA kreće u akciju protiv visokih dužnosnika zbog kriminala

SIPA kreće u akciju protiv visokih dužnosnika zbog kriminala

19, Siječanj , 2013 Komentiraj Go to comments

BiH će uskoro uzdrmati novi val uhićenja i istraga čiji je cilj suzbijanja organiziranog kriminala i korupcije, objavio je Večernji list tvrdeći kako će se vrlo brzo dogoditi nova uhićenja te da razmjeri akcija neće niti najmanje zaostajati za prošlogodišnjim akcijama „Lutka“ i „Boss“, kojima je uzdrman organizirani kriminal u BiH.
Prema tvrdnjama Večernjaka, djelatnici SIPA-e u suradnji s drugim policijskim agencijama već mjesecima prikupljaju dokaze. Između ostalog, prate se pojedine osobe kako bi se presjekle razgranate mreže kriminala i korupcije. Osim kriminala u institucijama vlasti, uključujući ministarstva i pronevjere javnog novca u stranačke svrhe, istražuju se i djela trgovine drogom, terorizma i pokušaja terorizma, prometa eksplozivom i preprodajom u BiH i regiji.
Prema tvrdnjama neimenovanog izvora, uskoro će biti pokrenuta jedna od najvećih akcija, a uhićenja će voditi i do nekih poznatih osoba. Glavni cilj je stati u kraj organiziranom kriminalu, tim prije što dostupne informacije govore kako se nezakonite aktivnosti nekih skupina isprepliću.
Slično kao u slučaju operacija „Lutka“i „Boss“ i u ove istražne aktivnosti uključene su sve domaće sigurnosne institucije, ali i policijske službe susjednih država. Poznato je da mnoge kriminalne aktivnosti na ovom prostoru prelaze državne granice i stoga je skoro nemoguće provesti učinkovitu istragu bez koordinirane suradnje svih policijskih agencija u regiji. Kada je u pitanju BiH, svakako je ključna uloga SIPA-e koja se u proteklom razdoblju prometnula u glavnog borca protiv organiziranog kriminala.
-Postoji odlučnost da sve afere koje su prijavljene i za koje se vodi istraga, ili se imaju saznanja o kriminalu i zloupotrebama, dovedu do kraja, odnosno da se dokazi s izvješćima što prije predaju Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje – kazao je Večernjem listu jedan od ”dobro upućenih pravosudnih dužnosnika”.
Navodno je SIPA o pojedinim saznanjima već izvijestila pravosuđe i utvrđeni su nepobitni dokazi za svaki od predmeta koji se odnose na visoke dužnosnike.
-Prikupljeno je dovoljno dokaza za mnoge zloupotrebe, kriminalne radnje i korupciju, kaže Večernjakov izvor.
Očekivani uspjeh akcija na suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije sigurno će imati odjeka i u međunarodnoj zajednici, a posebno EU koja upozorava da se BiH mora uhvatiti u koštac s kriminalom i korupcijom te zloupotrebama koje nanose veliku štetu ugledu zemlje u svijetu.
Poskok.info/VL.ba
Oglasi
  1. 11, Veljača , 2014 u 04:49

    You ought to take part in a contest for one of
    the greatest blogs on the web. I will recommend this blog!

  1. 10, Prosinac , 2016 u 07:20

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s