Početna stranica > Kriminal i korupcija, Obnova i povratak > Hrvati će biti zadovoljni dogodine

Hrvati će biti zadovoljni dogodine


HDZ BiH će početkom sljedeće godine u svim krajevima BiH organizirati niz okruglih stolova na kojima će biti izneseni stavovi ove stranke o rekonstrukciji Federacije BiH.

.

.

A Hrvati Posavine? Poštovani predsjedniče, Posavina u RS-u je pusta i u ruševinama. Napaćeni i već 20 godina izdavani narod je ogorčen, beznadan i umoran! Prešavši Savu, većina čeka, čeznući i nadajući se povratku na vlastita ognjišta. Tako blizu, a tako daleko! Ako Posavina ne može biti hrvatska i ako je proces obnove sabotiran, možete li im bar pružiti satisfakciju i ukloniti od naroda omrznute “stožernike” i njihove plaćenike, jude koje su se obogatile na račun “svoga” naroda! Hrvatima Posavine, poželjni su koliko i SOL NA RANI, a zbog njih i čitava stranka!!! Zašto “predstavnici” Hrvata, Čordaš i Jerković, nisu podmetnuli svoja leđa i na ovim izborima potvrdili svoj legimitet? Jer ga nemaju, 74 glasa od desetak tisuća iz općine Bos. Brod!!!!! Šta su uradili pozitivno i zbog čega imaju Vaše povjerenje?

A da može biti drugačije, pokazuju Anto Domić, Slavko Marin, Nikola Lovrinović, Lidija Bradara,………časni, vrijedni i sposobni ljudi Srednje Bosne i dijela Posavine, koji se bore za narod i ne štete ugledu stranke, i u težim uvjetima, za razliku od OVIH. Šta bi tek Srednja Bosna postigla da graniči sa Hrvatskom?


Posavina u RS-u, pusta i u ruševinama!(op. a.)

MOSTAR – Nakon rekonstrukcije vlasti na državnoj razini vrijeme je za rekonstrukciji Federalne vlade za što će nam biti potrebna podrška međunarodne zajednice, izjavio je danas u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

-Uvjeren sam da do kraja sljedeće godine možemo riješiti pitanje uspostave nove vlade Federacije BiH za što će nam biti potrebna potpora međunarodne zajednice. Svjestan sam da OHR neće povući svoju odluku o suspendiranju odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ali na raspolaganju su mu mnogi drugi mehanizmi, a ja prepoznajem dosta spremnosti da međunarodna zajednica to uradi, izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Dodao je kako će u slučaju da se ne izvrši rekonstrukcija Vlade FBiH doći do potpune blokade Federacije BiH te daljnjeg zaoštravanja političkih prilika u BiH.
-Vremena su zaista teška i ako će se političari dalje baviti sami sobom to je onda propast i političara i politike, rekao je Čović, prenosi Fena.
Kada je u pitanju provedba presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci, Čović je rekao kako će se predstavnici šest stranaka, potpisnica tzv. “mostarskog sporazuma”, sljedećeg tjedna sastati s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom te će se obvezati da se do trećeg mjeseca sljedeće godine to pitanje riješi u bh. Parlamentu.
Predsjednik HDZ-a BiH kazao je kako njegova stranka prihvaća svako rješenje, pod jednim jedinim uvjetom, a to je da jedan narod ne može birati člana državnog predsjedništva drugom narodu.
Na današnjoj sjednici najviših stranačkih tijela HDZ-a BiH bilo je riječi i o rekonstrukciji Federacije BiH o čemu će se, kako je kazao Čović, razgovarati sljedeće godine.
-U više razgovora s predstavnicima američke diplomacije uvidio sam da postoji želja da se o toj temi otvore razgovori. Treba naglasiti kako Amerikanci nemaju pripremljeno rješenje, već žele čuti stajališta svih strana, kazao je Čović.
On je najavio kako će HDZ BiH početkom sljedeće godine u svim krajevima Bosne i Hercegovine organizirati niz okruglih stolova na kojima će biti izneseni stavovi ove stranke o rekonstrukciji Federacije BiH.
-Ovo je prilika da hrvatski narod riješi pitanje svoje ravnopravnosti, makar u Federaciji BiH, a hoćemo li doći do rješenja koje će zadovoljiti sve strane ovisi i od predstavnika drugih naroda, zaključio je Čović.
bitno.ba
Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s