Početna stranica > Hrvati u BiH, Obnova i povratak > Deblokirane donacije iz RH za Hrvate BiH

Deblokirane donacije iz RH za Hrvate BiH


Na  nedavni upit upućen Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, kao i molbu u proljeće ove godine, da se deblokira isporuka građevnog materijala iz Hrvatske, Hrvatima iz i u BiH, sa već davno potpisanim ugovorima, dobio sam sljedeći odgovor;

.

.

“Poštovani gospodine Ivo,

Želim Vas i sve naše Posavljake i ostale povratnike, koji ni 17 godina nakon rata nisu svoji na svome, informirati da je ovaj program pomoći Vlade RH prevažno pitanje da bi tek tako zapelo u labirintu birokracije. Mi smo ga voljni riješiti na najbolji mogući način koji podrazumjeva suradnju dviju država i njihovih administracija, uvažavajući važeće propise. Ovo pitanje je bilo pitanje broj jedan na sastanku ministara Grčića i Ljubića 24. 04. u Sarajevu. Zaključili su da se ovaj zastoj hitno mora otkloniti i zadužili pomoćnike i savjetnike za to. Oni već poduzimaju odgovarajuće korake ka sustavnom rješenju ovog pitanja. Zaključili su i da će se Program pomoći Vlade RH nastaviti i dalje dok god postoji potreba za povratkom.
Bitno je istaći da sa obje strane postoji volja da se stvari konacno riješe. Sa naše strane je ministar Ljubić prije mjesec dana poslano pismo ministru Grčiću, sa konkretnim prijedlozima kako zavrsiti 6. dio, a i prijedlog protokola kako nastaviti sa 7. i dalje. Suština je da će MLJPI BiH i dalje imati ulogu implementatora-uvoznika. Imam nezvaničnu informaciju iz kabineta ministra Grčića da isporuka za ostatak šestice kreće uskoro u skladu sa našim prijedlozima. U narednom tjednu planiramo sastanak sa kolegama iz Zagreba gdje bi dogovorili dinamiku implementacije.”
.
Davor Vasilj,
savjetnik ministra MLJPI BiH

.

Nada umire zadnja, a ohrabruje činjenica da još uvijek postoje ljudi koji se bore za našu Posavinu!    U osobno ime kao i u ime Posavljaka, srdačno se zahvaljujem na uloženim naporima, kao i na ovoj informaciji.

Oglasi
  1. 23, Rujan , 2012 u 17:45

    Ne gubite nadu, način dodjele i bodovanja donacija je promijenjen, Nije više pri općinama i ne mora se plaćati “sveti mito”. Ovogodišnje bodovanje u min. u Sarajevu urađeno je korektno i objavljeno transparentno, na stranici ministarstva. http://www.fmroi.gov.ba/bosanski/tenderi/index.php Treba još spriječi veliko jamanje (SIPA) kod implementacije sredstava “Donatorske konferencije” od oko 100 miliona eura!! I treba se javljati na natječaje, dolazi vrijeme ozbiljnije obnove. Moji D. Kolibarci i Kričanovci, umorni od silnih javljanja, nisu sudjelovali na zadnjem natječaju, iako bi mnogi od njih, ovaj puta, prošli. Ne gubite nadu sada, kad su napokon skupljena ozbiljna novčana sredstva, a i program pomoći iz Hrvatske deblokiran. Recite i onima koji se ne služe internetom. Puno sreće i STRLJENJA!!

  2. ivana
    17, Rujan , 2012 u 18:41

    Molimo da nas obavještavate i dalje, ove informacije su jako bitne i obećavajuće, mada smo izgubili svaku nadu da će od ovoga konačno išta biti, čekamo već tri godine, 😦

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s