Početna > HDZ BiH, Hrvati u BiH, Obnova i povratak > I poslije (20 i) dvije godine, Bosanska Posavina nije i naša!

I poslije (20 i) dvije godine, Bosanska Posavina nije i naša!


Poslije (20 i) dvije godine , 20. 8. 2012. g.

Poštovani predsjedniče Čović,

Na Vaše riječi sa obilježavanja 20. obljetnica Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina
BOSNA I HERCEGOVINA JE NAŠA DRŽAVA, BOSANSKA POSAVINA JE NAŠA!” postalo je jasno da BOSANSKA POSAVINA NEĆE BITI (I) NAŠA!

Definitivno i konačno Bos. Posavina izdana je i izgubljena za Hrvate i teško da se može ikada više vratiti. Prošle su (20 i) dvije godine a ništa se nije pomaknulo s mjesta, jedina je u BiH ostala pusta i razrušena. Uz jadnih 5% obnove, samo su ljudi kojima ste povjerili sudbinu Posavine, postali Bogovi i bogovski se obogatili. Na predstojećim lokalnim izborima, u povijesno hrvatskim prostorima, nemamo kandidate za jedinu bitnu funkciju-NAČELNIKE.
Ako ovo nije dokaz izdaje, neznam šta bi trebalo biti. Blagovremeno sam Vas upozorio, niste mi vjerovali. Time ste i Vi postali suučesnikom izdaje Posavine. Narod, za čije mišljenje ste rekli da je najbitnije, progledao je. Umoran od silnih predavanja papira i slušanja obećanja, ogorčen, izdan i razočaran, neće glasovati. Tobižnji predstavnici Hrvata, članovi hrvatskih stranaka, jedino brinu kako sebi osigurati mjesto u Općinskim skupštinama. Ne birajući sredstva “uvlače se” i koaliraju sa srpskim strankam. Hrvatima u RS-u bolje bi bilo da su nacionalna manjina, nego da nas ovakvi,Vaši miljenici, “predstavljaju i brane”. Nemojte nas braniti više, molim vas!!!
Šta će se tek događati na izborima 2014. g. kada i oni koji još nisu progledali, shvate gorku istinu i moja upozorenja! Hrvatski narod bio je strpljiv i naivan, ali nije glup!!!!!
.
——————————————————————————————————————————————————
 
Obilježena 20. obljetnica Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina -15.05.2010.g.
Obiljžavanju obljetnice nazočili su mnogi uzvanici, simpatizeri i članovi stranke kao i izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem. Prije Svečane akademije koja je u povodu obilježavanja 20. obljetnice Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina održana u prepunoj dvorani motela „Dvor“ u Derventi, dr. Čović sa izaslanstvom posjetio je župe Žeravac i Bijelo Brdo.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović u svom obraćanju je poručio: „HDZ BiH stožerna je stranka hrvatskoga naroda u BiH. I koliko god se mnogi trudili u ovih 20 godina prikazati nas kao nacionalističku stranku i stranku koja dijeli i uništava do pokušaja da nas racjepkaju, što je evidentno, u posljednjih 12 godina kako bi postali mala stranka – neće uspjeti. HDZ BiH je danas najorganiziranija stranka u BiH. Kroz cijelu ovu 2010. godinu slavimo 20 godina postojanja. Koncem mjeseca kolovoza (18. kolovoza) izdat ćemo i javnosti u BiH i inozemstvu predstaviti Monografiju HDZ BiH. BOSNA I HERCEGOVINA JE NAŠA DRŽAVA, BOSANSKA POSAVINA JE NAŠA! U prethodnih 12 godina osnovano je 13 stranaka koje su baštinile jedan dio strukture HDZ BiH. Naravno kako to nije moglo ostati bez traga u odnosima unutar BiH i u inozemstvu. HDZ BiH odlučio je organizirati svoju političku aktivnost sa svim političkim opcijama u BiH. Kada je u pitanju srpski narod imamo odličnu suradnju sa PDP-om, SNSD-om, SDS-om. Kada je riječ o suradnji sa SNSD-om, tu su nas neki prozivali i prozivaju kako mi tobože pišemo nekakve povijesne sporazume.

Nikakav povijesni sporazum nismo potpisali niti ima i jedna točka iz tog sporazuma. HDZ BiH želi graditi korektne odnose i sa SNSD-om, PDP-om, SDS-om i drugim srpskim strankama, prije svega strankom koju vodi Dragan Čavić. Isto tako radimo i kada je bošnjački korpus u pitanju – želimo korektne odnose sa SDA, SBiH-om, SDP-om, SBB-om. Zašto? Zato što smo jednostavno upućeni jedni na druge. Aneks IV Daytonskog sporazuma je takav da je jedini način i put da se Hrvati moraju dogovarati s predstavnicima i bošnjačkog i srpskog naroda. Sadašnje ustavno uređenje je takvo – bez ovakvih dogovora Hrvati nisu dio vlasti. Ono što mi danas očekujemo od izvršne i zakonodavne vlasti Republike Hrvatske je vrlo jednostavno: PODRŽITE NAS U NAŠOJ NAKANI DA BOSNA I HERCEGOVINA MORA DOBITI NOVI USTAV U KOJEM ĆE HRVATSKI NAROD DOBITI ISTINSKU USTAVNU JEDNAKOPRAVNOST S DRUGA DVA KONSTITUTIVNA NARODA U BiH. Hrvati u BiH su danas ustavno nejednakopravni s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Naravno, da je najveća odgovornost na HDZ BiH. Od te odgovornosti ne treba bježati, jer smo mi stožerna stranka hrvatskoga naroda u BiH i to ćemo biti i nakon predstojećih Općih izbora 2010. Nas mora zadovoljiti jedino istinska ustavna jednakopravnost hrvatskoga naroda u BiH. Realno je očekivati kako će BiH u razdoblju od tri do pet mjeseci nakon izbora dobiti novi Ustav. Mi smo javnosti već odavno ponudili naše viđenje tog novog Ustava – BiH u međunarodno priznatim granicama, jednakost tri konstitutivna naroda u BiH i diskontinuitet teritorija u BiH kroz četiri federalne jedinice na srednjoj razini vlasti. Ovo će apsolutno spriječiti bilo kakvo razmišljanje ili tehničku mogućnost bilo kakvih podjela. Zaštitit ćemo do kraja ustavnu poziciju hrvatskoga naroda u BiH. Cilj HDZ BiH je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim Općim izborima i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH. HDZ BiH je stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da svoj izborni program temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države“, istaknuo je u svom obraćanju predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s