Početna stranica > HDZ BiH, Hrvati u BiH, Obnova i povratak > I poslije (20 i) dvije godine, Bosanska Posavina nije i naša!

I poslije (20 i) dvije godine, Bosanska Posavina nije i naša!


Poslije (20 i) dvije godine , 20. 8. 2012. g.

Poštovani predsjedniče Čović,

Na Vaše riječi sa obilježavanja 20. obljetnica Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina
BOSNA I HERCEGOVINA JE NAŠA DRŽAVA, BOSANSKA POSAVINA JE NAŠA!” postalo je jasno da BOSANSKA POSAVINA NEĆE BITI (I) NAŠA!

Definitivno i konačno Bos. Posavina izdana je i izgubljena za Hrvate i teško da se može ikada više vratiti. Prošle su (20 i) dvije godine a ništa se nije pomaknulo s mjesta, jedina je u BiH ostala pusta i razrušena. Uz jadnih 5% obnove, samo su ljudi kojima ste povjerili sudbinu Posavine, postali Bogovi i bogovski se obogatili. Na predstojećim lokalnim izborima, u povijesno hrvatskim prostorima, nemamo kandidate za jedinu bitnu funkciju-NAČELNIKE.
Ako ovo nije dokaz izdaje, neznam šta bi trebalo biti. Blagovremeno sam Vas upozorio, niste mi vjerovali. Time ste i Vi postali suučesnikom izdaje Posavine. Narod, za čije mišljenje ste rekli da je najbitnije, progledao je. Umoran od silnih predavanja papira i slušanja obećanja, ogorčen, izdan i razočaran, neće glasovati. Tobižnji predstavnici Hrvata, članovi hrvatskih stranaka, jedino brinu kako sebi osigurati mjesto u Općinskim skupštinama. Ne birajući sredstva “uvlače se” i koaliraju sa srpskim strankam. Hrvatima u RS-u bolje bi bilo da su nacionalna manjina, nego da nas ovakvi,Vaši miljenici, “predstavljaju i brane”. Nemojte nas braniti više, molim vas!!!
Šta će se tek događati na izborima 2014. g. kada i oni koji još nisu progledali, shvate gorku istinu i moja upozorenja! Hrvatski narod bio je strpljiv i naivan, ali nije glup!!!!!
.
——————————————————————————————————————————————————
 
Obilježena 20. obljetnica Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina -15.05.2010.g.
Obiljžavanju obljetnice nazočili su mnogi uzvanici, simpatizeri i članovi stranke kao i izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem. Prije Svečane akademije koja je u povodu obilježavanja 20. obljetnice Regionalnog odbora HDZ BiH Bosanska Posavina održana u prepunoj dvorani motela „Dvor“ u Derventi, dr. Čović sa izaslanstvom posjetio je župe Žeravac i Bijelo Brdo.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović u svom obraćanju je poručio: „HDZ BiH stožerna je stranka hrvatskoga naroda u BiH. I koliko god se mnogi trudili u ovih 20 godina prikazati nas kao nacionalističku stranku i stranku koja dijeli i uništava do pokušaja da nas racjepkaju, što je evidentno, u posljednjih 12 godina kako bi postali mala stranka – neće uspjeti. HDZ BiH je danas najorganiziranija stranka u BiH. Kroz cijelu ovu 2010. godinu slavimo 20 godina postojanja. Koncem mjeseca kolovoza (18. kolovoza) izdat ćemo i javnosti u BiH i inozemstvu predstaviti Monografiju HDZ BiH. BOSNA I HERCEGOVINA JE NAŠA DRŽAVA, BOSANSKA POSAVINA JE NAŠA! U prethodnih 12 godina osnovano je 13 stranaka koje su baštinile jedan dio strukture HDZ BiH. Naravno kako to nije moglo ostati bez traga u odnosima unutar BiH i u inozemstvu. HDZ BiH odlučio je organizirati svoju političku aktivnost sa svim političkim opcijama u BiH. Kada je u pitanju srpski narod imamo odličnu suradnju sa PDP-om, SNSD-om, SDS-om. Kada je riječ o suradnji sa SNSD-om, tu su nas neki prozivali i prozivaju kako mi tobože pišemo nekakve povijesne sporazume.

Nikakav povijesni sporazum nismo potpisali niti ima i jedna točka iz tog sporazuma. HDZ BiH želi graditi korektne odnose i sa SNSD-om, PDP-om, SDS-om i drugim srpskim strankama, prije svega strankom koju vodi Dragan Čavić. Isto tako radimo i kada je bošnjački korpus u pitanju – želimo korektne odnose sa SDA, SBiH-om, SDP-om, SBB-om. Zašto? Zato što smo jednostavno upućeni jedni na druge. Aneks IV Daytonskog sporazuma je takav da je jedini način i put da se Hrvati moraju dogovarati s predstavnicima i bošnjačkog i srpskog naroda. Sadašnje ustavno uređenje je takvo – bez ovakvih dogovora Hrvati nisu dio vlasti. Ono što mi danas očekujemo od izvršne i zakonodavne vlasti Republike Hrvatske je vrlo jednostavno: PODRŽITE NAS U NAŠOJ NAKANI DA BOSNA I HERCEGOVINA MORA DOBITI NOVI USTAV U KOJEM ĆE HRVATSKI NAROD DOBITI ISTINSKU USTAVNU JEDNAKOPRAVNOST S DRUGA DVA KONSTITUTIVNA NARODA U BiH. Hrvati u BiH su danas ustavno nejednakopravni s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Naravno, da je najveća odgovornost na HDZ BiH. Od te odgovornosti ne treba bježati, jer smo mi stožerna stranka hrvatskoga naroda u BiH i to ćemo biti i nakon predstojećih Općih izbora 2010. Nas mora zadovoljiti jedino istinska ustavna jednakopravnost hrvatskoga naroda u BiH. Realno je očekivati kako će BiH u razdoblju od tri do pet mjeseci nakon izbora dobiti novi Ustav. Mi smo javnosti već odavno ponudili naše viđenje tog novog Ustava – BiH u međunarodno priznatim granicama, jednakost tri konstitutivna naroda u BiH i diskontinuitet teritorija u BiH kroz četiri federalne jedinice na srednjoj razini vlasti. Ovo će apsolutno spriječiti bilo kakvo razmišljanje ili tehničku mogućnost bilo kakvih podjela. Zaštitit ćemo do kraja ustavnu poziciju hrvatskoga naroda u BiH. Cilj HDZ BiH je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim Općim izborima i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH. HDZ BiH je stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da svoj izborni program temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države“, istaknuo je u svom obraćanju predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s