Početna stranica > HDZ BiH, Hrvati u BiH, Kriminal i korupcija > Većinski hrvatske općine u RS-u bez kandidata za načelnike!!??

Većinski hrvatske općine u RS-u bez kandidata za načelnike!!??


Voljom dvojice HDZ-ovaca, Miletovih poslušnika i jedinih “predstavnika i zaštitnika” Hrvata, Davora Čordaša i Josipa Jerkovića, dio Posavine u RS-u trajno je izgubljen za Hrvate! Dvije nepobitne činjenice, kao dokaz ovome su, da u lokalnoj vlasti jedino načelnici vladaju, i da su naredne 4 godine presudne, zadnja prilika da se neša učini. Poslije toga razdoblja, o obnovi i povratku se neće ni govoriti a kamoli raditi. Tobožnju i demagošku obnovu, pomenuti će iskoristiti da se dodatno obogate. Stoga, nitko od Hrvata ne smije doći na iole bitnu funkciju, da nebi “nedaj Bože” učestvovao u podjeli “kolača”. A bit će love, bila je donatorska konferencija!!

Na lokalnim izborima 2008. g. dogodilo se slično. Hrvati u Bos. Brodskoj općini dali su za mjesto načelnika preko1800 glasova. Nismo dobili načelnika a trebali smo, jer se skoro 1000 glasova “preselilo” dvojici srpskih kandidata, od kojih je jedan i “pobijedio”.
Te “slavne” godine nestalo je i 600 000 KM namijenjenih Hrvatima i Bošnjacima u RS-u a od FBiH. Nisam dobio odgovor gdje je novac, ali, nadam se da ću uskoro dobiti, i to od mjerodavnih za kriminal i korupciju.

Prijeratni većinski hrvatski narod u mnogim općinama Bosanske Posavine 2008.g , bez izdajnika i pohlepnika, mogao je imati svoje načelnike. Sada nemamo niti kandidate!!??

Što nam je činiti? Okaniti se ćorava posla, političara i glasovanja, te uzdati se u se” i u svoje kljuse. Ne napustiti i izdati pradjedovinu, pretke i njihove grobove, te, koliko god to “njima” krivo bilo, sami obnavljati svoja ognjišta. Što teže, to draže!

Ja sam se pokušao boriti za svoj narod kroz institucije, članstvom u HDZ-u BiH, žrtvujući osobni interes, protiv nepravde i nepravednika. Oni me izbaciše iz stranke kao nepodobnog, i da bude još gore, uz podršku predsjedništva stranke!?

Šta reći na sve ovo?

Evo mišljenja puno pametnijeg od mene, jedinog, stvarnog i iskrenog borca za katolike i Hrvate u BiH i Posavini, svetca na zemlji, biskupa Komarice;

“Neistinite su tvrdnje kako se Hrvati protjerani s područja sadašnje Republike Srpske ne žele vratiti prijeratnim domovima no problem je u tome što im ne žele istinski pomoći ni vlasti tog entiteta ni središnje vlasti Bosne i Hercegovine ali ni stranke koje bi trebale zastupati interese hrvatskog naroda”, izjavio je banjalučki biskup Franjo Komarica.

Biskup Komarica istaknuo je kako ima jasne informacije da se brojni prognani Hrvati žele vratiti no “ne žele biti roblje niti ljudi drugog reda”.
„Jedini koji ih pokušavaju uvjeriti da nije tako su svećenici, ali gdje su političari?“, upitao je banjalučki biskup.
Kazao je kako političari i dalje daju različita obećanja koja nikada ne provedu.
„To je strašna podvala. To je strašan zločin jer se drugi puta ubija te ljude“, rekao je Komarica.
Kao primjer naveo je da je predsjednik RS Milorad Dodik obećavao povratak imovine Katoličkoj crkvi no to nikada nije proveo no zato je Srpskoj pravoslavnoj crkvi vraćeno gotovo sve što joj je oduzeto u komunizmu.
Dodao je kako Crkva općenito nema razumijevanja od strane vlasti RS čak ni kada su u pitanju karitativni projekti koji trebaju pomoći najsiromašnije.

“Mi ne želimo nekome prkositi, samo tražimo ono što nam pripada”, kazao je Komarica.
Kazao je i kako bi hrvatski političari mogli puno više uraditi za položaj Katoličke crkve u RS-u.

“Mi smo ovdje, neću reći izdani, no svakako zaboravljeni i od onih političara koji kažu da su u nekim hrvatskim strankama ili koji se bore za interese Hrvata u BiH ali i te stranke su zaboravile da mi ovdje postojimo. I one nisu ništa učinile ovdje za Hrvate u RS-u”, rekao je biskup Komarica u intervjuu kojega je objavio sarajevski list Oslobođenje.

Tako misli i velika većina poštenog i izdanog hrvatskog naroda Posavine. Predsjednik Čović mi reče da je bitno šta narod misli, pa mi nije jasno zašto stade na stranu ove dvojice i prepusti sudbinu Posavine u njihove ruke!

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s