Početna stranica > HDZ BiH > HDZ ne osjeća odgovornost zbog političke krize: Inzko treba vlast u FBiH proglasiti nelegalnom

HDZ ne osjeća odgovornost zbog političke krize: Inzko treba vlast u FBiH proglasiti nelegalnom

19, Prosinac , 2011 Komentiraj Go to comments

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a BiH pozivaju na žurnu uspostavu Vijeća ministara BiH

Mostar 19.12.2011. Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 7. sjednica Predsjedništva te stranke i 2. sjednica njezina Nacionalnog vijeća. Na sjednicama je bilo riječi o aktualnim političkim i ekonomskim prilikama, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda u BiH.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a BiH duboku su zabrinutost zbog dodatnog usložnjavanja političkih i ekonomskih prilika u BiH te pozivaju na žurno usvajanje budžeta institucija BiH i strategije za ekonomsku samoodrživost BiH u nepovoljnoj ekonomskoj situaciji na evropskoj i svjetskoj razini.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a BiH pozivaju na žurnu uspostavu Vijeća ministara BiH i usvajanja paketa zakona bitnih za približavanje BiH Evropskoj uniji.

Na sjednici je najoštrije osuđen pokušaj da se legitimni hrvatski predstavnici okarakteriziraju kao krivci za neformiranje novog vijeća ministara BiH te da se, kao takvi, eliminiraju iz procesa formiranja vlasti na državnoj razini.

“Predsjedništvo i Nacionalno vijeće ponovno pozivaju visokog predstavnik u BiH Valentin Inzko da ukine nalog kojim je proglasio legalnom vlast u Federaciji BiH, čime je doveden u pitanje ustavni poredak, funkcioniranje pravne države i ukupan legalitet i legitimitet posljednjih Općih izbora kao temelja demokratije. Donositi privremene suspenzije državnih institucija (SIP) zabrinjavajuća je poruka svima i ovim je činom pravna država u BiH ‘bačena na koljena'”, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

HDZ želi da BiH bude demokratska, decentralizirana i pravna država koja će funkcionirati na temeljima pune ustavne i stvarne jednakopravnosti Hrvata, Bošnjaka i Srba kao konstitutivnih naroda i svih njezinih građana, u kojoj se vlast uspostavlja na temelju slobodnih i demokratskih izbora poštujući većinski izborni legitimitet unutar sva tri konstitutivna naroda, stoji na kraju priopćenja.

Autor Fena

Kategorije:HDZ BiH Oznake:
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj