Početna stranica > Crkva i Hrvati BiH, Hrvati i crkva > ŽUPA KOLIBE- SVI SVETI I DUŠNI DAN

ŽUPA KOLIBE- SVI SVETI I DUŠNI DAN

30, Listopad , 2011 Komentiraj Go to comments

Ovo su dani kada se na poseban način sjećamo svojih pokojnika. Među pokojnicima ima i onih  čija je smrt ostavila duboki trag i prazninu u našim srcima, u nama samima i našim obiteljima. Sve to u nama izaziva bolne uspomene na naš zajednički život s njima.

Lijepo je uz ove nadolazeće blagdane Svih Svetih i Dušni Dan pogledom na naša groblja uočiti kako je većina grobova okićena, uređena i dotjerana. Kamo sreće kad bi to i češće tako bilo.

U našem groblju u Donjim Kolibama ima grobova na kojima su skupi spomenici, tako je i u groblju na Unki. Sve je to lijepo, radovalo bi me da je svaki grob takav, ali nije tako. Puno je grobova na koje mi se čini da su svi zaboravili, pa se često pitam imaju li ti pokojnici svoju djecu, unuke ili drugu rodbinu, tko su, gdje su?! Jesu li i sami pritisnuti nevoljama i vlastitim problemima pa za pretke nemaju ni novca ni vremena. Međutim često me netko od tih iznenadi skupim automobilom i bahatošću, pa nepravedno sve trpam u isti koš.

Mali broj Kolibaraca i Kričanovaca redovito se odazivaju na akcije čišćenja groblja koje potiče i vodi naš župnik. Puno je grobova na groblju, ali mali je broj onih koji novčano pomažu njegovo održavanje. Zašto je to tako? Možda nemamo novaca, znam mnoge je kriza pritisnula, a mi smo k tomu još dugo bili i prognanici. Valjalo nam je početi sve iz početka. Međutim ima puno toga što se može uraditi i bez novca, potrebno je samo htjeti i bar jednu subotu „darivati“ svojim precima.
U našim grobljima su naši dragi pokojnici.! Ovim vam nisam ništa novo rekao, samo vas želim podsjetiti. Nemojmo to nikako zaboraviti.! Obećajmo da nećemo!
Blagdan Svih Svetih i Dušni Dan u našoj župi Kolibe obilježiti će se svetim misnim slavljima, posjetom grobovima i molitvama opijela za duše naših pokojnih.

Za one koji do sada nisu obaviješteni upućujemo ih:
NA SVI SVETE, 01.11. 2011.

Sveta misa na groblju:
– Unka u 11 sati.
– Donje Kolibe u 15 sati

NA DUŠNI DAN, 2.11. 2011.
Sveta misa na groblju u Donjim Kolibama je u 11 sati.

Svima vama koji ovih dana krećete prema rodnoj grudi želim sretan put i neka vas sve prati Božji blagoslov i zagovor naših dragih pokojnika.

Pavo Dujak, predsjednik MZ Donje Kolibe

Oglasi
  1. 4, Svibanj , 2014 u 01:38

    Hi, of course this article is in fact pleasant and I
    have learned lot of things from it regarding blogging.
    thanks.

  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s