Početna stranica > Hrvati u BiH > Otvoreno pismo : JOŠ UVIJEK POSTOJIMO, TAKO ĆE I OSTATI

Otvoreno pismo : JOŠ UVIJEK POSTOJIMO, TAKO ĆE I OSTATI


Draga hrvatska javnosti, dragi grade Vukovaru, srdačan pozdrav od Hrvata Bosne i Hercegovine, Hrvata kao što ste i Vi, nimalo većih Hrvata, ali ni manjih. Što Vam dalje možemo reći nego kako su Hrvati Bosne i Hercegovine u suzama, suzama koje smo već jednom isplakali, i koje isplačemo svake godine u spomen na žrtve grada Vukovara i cijele Hrvatske.
Zatečeni najavama potpisivanja sporazuma između grada Vukovara i grada Sarajeva, osjećamo se dužni reagirati i podsjetiti Hrvate u Hrvatskoj( ni veće, ni manje) kako potpisuju sporazum o suradnji s gradom iz kojeg se sustavno majoriziraju Hrvati Bosne i Hercegovine, ponavljamo HRVATI. Pišemo Vam u nadi kako se radi samo o nedovoljnom informiranju javnosti Hrvatske i gradonačelnika Vukovara, gospodina Željka Sabe.
Podsjećamo Vas, Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, države u kojoj su Hrvati konstitutivan narod. Također, Sarajevo je grad koji je centar bošnjačke političke moći na čelu s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom, te centar iz kojeg se sustavno obespravljuju i majoriziraju Hrvati, Vaša braća po krvi, vjeri i nacionalnosti. Dokaz majorizacije nad Hrvatima je i rezultat peticije ”Stop majorizaciji Hrvata u BiH” koju je potpisalo preko 140 000 žrtava majorizacije.

Kako kaže Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, ”Vukovar je nekad imao širu lapezu od Sarajeva kad je riječ o nacionalnoj strukturi stanovništva”. Na ovu izjavu ne smijemo ostati ravnodušni, te moramo podsjetiti gospodina Behmena kako u ”multietničkom” Sarajevu trenutno ima više Kineza nego Hrvata, a gradu Vukovaru moramo poručiti kako ti Hrvati nisu dobrovoljno napustili Sarajevo, dobrovoljno su ga samo branili u ratnom periodu. Gospodin Behmen nije propustio ni pohvaliti se članstvom Sarajeva u ”Asocijaciji gradova nositelja poruke mira”, također nevjerovatnog propusta te asocijacije, jer kao što vidimo ”sarajevska politika” intezivno radi na narušavanju mirnih odnosa unutar Bosne i Hercegovine. Iz Sarajeva je jasno poslana poruka kako u Bosni i Hercegovini na snagu stupa ”zakon jačeg”, te se Hrvate tretira kao nepoželjan narod, iako im je Ustavom zajamčena konstitutivnost i jednakopravnost.

Također podsjećamo kako je gospodin Alija Behmen član SDP-a BiH, te već vidimo pripremljeni scenarij stvaranja slike suradnje s Hrvatima, sve u cilju lakšeg prikrivanja uništavanja Hrvata u BiH. Ne radi se o ”tamo nekim” Hrvatima, već o Hrvatima kao što ste i Vi, Hrvatima koji plaču kada Vatreni izgube, koji se raduju kada Vatreni pobijede, a sve to dok Sarajevo i ostali gradovi navijaju protiv Hrvatske pod zastavama Turske, Brazila, Japana, sve po potrebi. Radi se o Hrvatima koji su također ginuli za Hrvatsku, radi se o krajevima odakle dolazi Vaš i naš heroj, pokojni Blago Zadro.
Ovim putem pozivamo grad Vukovar, građane Hrvatske i gospodina Željka Sabu, da ne nasjedaju na slatkorječivost službenog Sarajeva, te da ne sudjeluju u uništavanju naroda kojem i sami pripadaju. Nadamo se da ćete imati snage čuti jecaje Hrvata u BiH, ne dogodila nam se pjesma i crni stih ”kakvo je to došlo vrijeme, i brat brata vara”. Gospodine Sabo, EU i IPA fondovi su premala cijena za prodati svoj narod. Podsjećamo, svake godine iz hrvatskih gradova u BiH autobusi u kolonama hodočaste u Vukovar, i zajedno s vukovarcima se prisjećaju velike tragedije i nepravde prema hrvatskom narodu. Dođite u Mostar, Široko Brijeg, Livno, Ljubuški, Čapljinu i ostale hrvatske gradove koji zaslužuju takve sporazume. Hrvati Bosne i Hercegovine će Vas dočekati raširenih ruku kao i svakog Vukovarca. Budimo jedinstveni kao i onih godina. JOŠ UVIJEK POSTOJIMO, TAKO ĆE I OSTATI.
Želimo Vam obilje sreće i zdravog razuma,

Oglasi
Kategorije:Hrvati u BiH
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s