Početna stranica > Hrvati u BiH, Kriminal i korupcija > OTVORENO PISMO G. BAKIRBEGU I FTV

OTVORENO PISMO G. BAKIRBEGU I FTV

26, Siječanj , 2011 Komentiraj Go to comments

Gospodine Bakirbeže,

Vi ste mlad i obrazovan novinar, ljepuškast i simpatičan. Ali to Vam ne daje niti pravo niti opravdanje za Vaše ponašanje. Uz selektirane, objektivne i istinite priloge, Vi „proturate“ i Vaše „osobne“ stavove.
Ne možete biti i tužitelj i sudac koji donosi presude. Utičete na dio javnosti poštenih ali naivnih i neobrazovani građana i donosite dodatnu zbrku u već i tako komplicirane odnose u BiH. Jasnije, ponašate se kao mediji u službi raznih opcija, koje su dovele do rata. Vi i jeste, očikledno, plaćenik jedne opcije. Pod parolom „platforme“ i „građanske“ države, provodite politiku velikobošnjaštva.
Ne čini li Vam se da sotonizacija, preuveličavanje i govor mržnje, stvaraju kontra efekte. Ja sam Hrvat iz Bos. Posavine i molim Vas da mene kao i ostale Hrvate više „ne branite“. G. Ivi Bancu kao i drugima stavljate u usta svoje stavove.
Za Vašu informaciju:
– U BiH je još uvijek nacionalno pitanje, kao temelj normalne budućnosti, glavni problem
– Hrvati imaju pravo samostalno birati svoje predstavnike
– Članove SDP-a BiH čine skoro isključivo Bošnjaci
– Republika Hrvatska je po svom Ustavu a i po Dejtonskom sporazumu preuzela obvezu
da štiti inerese Hrvata u BiH (ako razumijete šta to znači), pa stoga ima legalno pravo da iskaže svoje mišljenje, i to nije miješanje u unutarnje stvari BiH.
– Hrvati su konstituivni narod, osim u RH, jedino u BiH. Stoga je suludo uspoređivanje ponašanja veleposlanika RH u BiH sa drugim veleposlanicima (sam Komšić Vam je rekao da Hrvati u R. Srbiji nisu konstituivan narod).
– Kako možete stavljati u istu ravan Čovića i lidere drugih nacionalnih stranaka. Čović Vam stoji na putu VELIKOBOŠNJAŠTVA. On, za razliku od Banjaluke i Sarajeva, ne upravlja sudstvom i policijom. Pa kad je „kriminalac“ zašto nije u zatvoru, gdje bi ga „građani“ i velikobošnjaci rado vidjeli.
– Dokaz da ste Vi i FTV „režimski medij“ ne treba tražiti, vidljiv je. Lagundžija u Dnevniku FTV od 30 min. govori 28 min.
– Svi koji ne misle kao Vi (SDP, SDA), bivaju medijski linčovani.
Nije mi jasno zašto Visoki predstavnik tolerira ponašanje FTV (BTV-bošnjačke televizije). Neću Vas tužiti RAK-u, jer ste već tuženi. Pisati ću svim relevantnim institucijama.
Ponašate se kao da ste naj pametniji čovjek na svijetu, kao da ste i samom Bogu popili pamet, ali vjerujte mi, takav čovjek ne postoji. Ili ste Vi možda izuzetak.
Smanjite doživljaj, ponašajte se kao novinar svih građana BiH i prestanite sa prljavštinama u službi političara koji kroz „građansko“ velikobošnjaštvo žele postati apsolutni gospodari BiH i svega u njoj.
Bože, čuvaj nas  od Bakirovog “građanstva” i Komšićevog hrvatstva.
Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s