Početna stranica > Uncategorized > KOLIBE I UNKA PRISJEĆAJU SE SVOJIH MRTVIH

KOLIBE I UNKA PRISJEĆAJU SE SVOJIH MRTVIHVeć od petka popodne 29.listopada mnogi župljani župe Kolibe i susjednih župa koji imaju pokopane svoje mrtve na groblju u Donjim Kolibama i Unki obilazili su grobove svojih pokojnika, te ih uređivali i kitili cvijećem za predstojeći blagdan Svi Svetih 1.studenog i za i Dušni dan 2. studenog koji se tradicionalno u katoličkom puku obilježava kao Dan mrtvih.

Župnik župe Kolibe don Ilija Marinović, na sam dan Svi Svetih 1. studenog u 11 sati po tradiciji održao je misa na groblju na Unki za sve pokopane na ovom groblju. Poslije mise župnik je vršio opjelo grobova, a zatim je u 15 sati održao misu na groblju u Donjim Kolibama za sve pokopane na ovom groblju, a poslije mise i ovdje je vršio opjelo grobova.

Misa na groblju u Donjim Kolibama održana je na Dušni dan 2.studenog u 11 sati, a potom je župnik vršio opjelo grobova za kojima dan ranije to nije učinio.

Bilo je lijepo vidjeti uređena groblja, a naročito je bilo lijepo vidjeti mnoštvo upaljenih lampiona na grobovima.

Na groblju u Donjim Kolibama ispred Spomen križa za sve u ratu nevino ubijene župljane cvijeće i lampione darovao je naš župljanin Tadija Štruc, kao i lampione koji su zapaljeni na grobovima branitelja koji su pokopani na ovom groblju. Predsjednik MZ potiče i druge na ovakav čin, kako slijedeće godine, tako i na prigodne obljetnice stradanja, te se zahvaljuje.

I ove godine iza ovog „pohoda“ župljana i drugih vjernika ostalo je dosta raznog cvijeća, te veliki broj lampiona, pa će biti nužno groblje prije zime očistiti, radi čega apeliramo na župljane da se odazovu pozivu na akciju i da uplate sredstva za održavanje groblja.

Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s