Početna stranica > Hrvati u BiH, HVO-branitelji > Sjećanje na poginule branitelje 101. bosanskobrodske brigade, 6.10.2010.

Sjećanje na poginule branitelje 101. bosanskobrodske brigade, 6.10.2010.

25, Listopad , 2010 Komentiraj Go to commentsU povodu 18. obljetnice egzodusa hrvatskog i bošnjačkog naroda iz bosanske Posavine, Koordinacija Udruga 101. bosanskobrodske brigade, 6. listopada u zajedništvu je s brojnim izaslanstvima civilnih i vojnih struktura, odala počast poginulim suborcima i svim poginulim braniteljima, polaganjem vijenaca na Gradskim grobljima u Bosanskom i Slavonskom Brodu.

Kao i prethodnih godina, nakana je današnjeg susreta, primarno, da se od zaborava sačuva uspomena na hrabre vitezove koji su branili bosansku Posavinu i Republiku Hrvatsku – istaknuo je predsjednik udruge branitelja dragovoljaca i veterana 101. brigade, Slavko Vukoje.

Vijence su položili: predstavnici roditelja palih branitelja, Koordinacije Udruga 101. bosanskobrodske brigade, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana 103. derventske brigade, izaslanstva brodske županije, Grada Slavonskog Broda, Općinskog odbora HDZ-a Bosanski Brod, Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina, HDZ Slavonski Brod, dva HSP-a Slavonski Brod, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te dužnosnici hrvatskog naroda u institucijama BiH- Slavko Marin, Davor Čordaš, Mijo Matanović, Josip Jerković, Joso Marković,… .

Poslije polaganja vijenaca, u prostorijama udruge 101. bosanskobrodske brigade, u Podvinju, nazočni su posjetili spomen soba u kojoj su ispisana imena i postavljene fotografije poginulih pripadnika te legendarne postrojbe.

Sa prvim sumrakom, u organizaciji Udruge 101. bosanskobrodske brigade, na dojmljiv način odana je počast našim poginulima. Ispod savskog mosat, sa dva brodića, pušteno je 400 lampiona. Njihova lelujava savjetla, nošena Savom, lagano su se udaljavala….

Oglasi
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s