Početna stranica > Uncategorized > Prijatelji iz Slovenije i ove godine u Kolibama Donjim

Prijatelji iz Slovenije i ove godine u Kolibama Donjim


I ove godine mladi Katoličkog školskog centra iz Ljubljane u Donjim Kolibama od 5.-13. srpnja pomagali su povratnicima, radili su i učili na svom 11. RADNO-PRIJATELJSKOM TABORU

Već jedanaest godina za redom mladi iz Katoličkog školskog centra , odnosno Škofijske klasične gimnazije Zavoda sv. Stanislava iz Ljubljane dolaze u Donje Kolibe kako bi u prijateljskom druženju radili i pomagali u obnovi.
S njima je čitavo vrijeme boravio i njihov ravnatelj velečasni Tone Česen.

Posljednjeg dana boravka pridružio im se i naš veliki dobrotvor i prijatelj župe Kolibe direktor PMD BK Slovenije velečasni Stane Kerin, koji je idejni začetnik ovog njihovog radno-prijateljskog tabora u našem mjestu.

Tijekom taborovanja mladi iz Slovenije učili su radili pomažući našim povratnicima koji obnavljaju svoje u ratu porušene kuće i obiteljska gospodarstva.

Velečasni Stane Kerin mladima je prikazao fotografije o razmjerima stradanja župe Kolibe u proteklom ratu, upoznavši tako mlade o radu i pomoći „Karitas“-a Slovenije koji punih jedanaest godina pomaže u obnovi župe Kolibe, koju je on kao ranatelj započeo sada već davne 1999. godine.

Izražavajući zahvalnost na svemu što su do sada učinili za potrebe župe Kolibe i povratnike u našoj župi, župnik don Ilija Marinović i predsjednik Mjesne zajednice Donje Kolibe Pavo Dujak, pozvali su ih da i naredne godine na ovaj način nastave pomagati župi i našim povratnicima.

Fotografijama iz priloga nudimo vam dio raspoloženja i elana sa kojim su mladi iz Slovenije obnavljali naše mjesto, s nadom da će iduće godine ponovo doći i da će s njima više raditi i naša mladež.

Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s