Početna stranica > Uncategorized > Prof. dr. Dragan Čović uputio pismo prmijerki RH Jadranki Kosor

Prof. dr. Dragan Čović uputio pismo prmijerki RH Jadranki Kosor


Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH prof. dr. Dragan Čović uputio je pismo predsjednici Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovana predsjednice Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, prije svega Vam se želim zahvaliti za nesebičnu potporu koju nam pružate tijekom cijelog Vašeg političkog mandata. Kao što Vam je poznato u listopadu mjesecu ove godine u Bosni i Hercegovini se održavaju Opći izbori. Prema odredbama Izbornog zakona u BiH i odluka Središnjeg izbornog povjerenstva nalazimo se u zadnjem tjednu u kojem raseljene osobe i osobe koje imaju status izbjegle osobe ili osobe koja privremeno boravi izvan BiH mogu podnijeti prijavu (PR1 obrazac) za upis u Središnji birački popis.

Budući da je Hrvatska demokratska zajednica organizacijski ustrojena i u inozemstvu, a temeljem iznimne važnosti njihovog aktivnog odnosa spram izbornog procesa u BiH, molimo Vas da Vašim autoritetom i autoritetom Hrvatske demokratske zajednice pozovete članove HDZ koji imaju mogućnost i pravo glasovati na ovogodišnjim izborima u BiH da se registriraju najkasnije do 19. srpnja 2010. godine. Važnost ovog dijela izbornog procesa je od iznimne važnosti jer je poznato kako će 3. listopada moći glasovati samo oni birači koji se prethodno registriraju do navedenog datuma.

Cijenjena predsjednice, vjerujem kako i Vi cijenite da će odziv Hrvata na ovim izborima biti iznimno važan za kredibilitet i snagu hrvatske politike, ne samo na izborima nego i nakon izbora tj. u fazi pregovora oko ustavnog uređenja BiH. Odgovornost za budućnost hrvatskog naroda u BiH i ovog je puta disperzirana u svaki hrvatski glas. Držimo da će Vaš poziv našoj dijaspori biti dodatni poticaj za aktivnijim sudjelovanjem u bh. izbornom procesu, a nama velika pomoć i ohrabrenje.

Primite izraze našeg poštovanja i zahvalnosti.

Predsjednik HDZ BiH
prof. dr. Dragan Čović

Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s