Početna stranica > Uncategorized > Dr. Dragan Čović razgovarao s Jadrankom Kosor

Dr. Dragan Čović razgovarao s Jadrankom Kosor


Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, razgovaralo je u srijedu, 19. svibnja 2010. godine, u Zagrebu s predsjednicom HDZ i premijerkom Republike Hrvatske Jadrankom Kosor i članovima Predsjedništva HDZ Hrvatske.
U krajnje prijateljskom razgovoru vodstva dvaju sestrinskih stranaka razgovaralo se o ustavnim promjenama u Republici Hrvatskoj, ustavnim promjenama u BiH i učvršćivanju suradnje dvaju sestrinskih stranaka – HDZ BiH i HDZ Hrvatske.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je iskazao zadovoljstvo činjenicom kako je HDZ BiH dao doprinos u tome da HDZ Hrvatske, uvažavajući odnose kako se Ustav RH mora promijeniti, treba pronaći kompromis kada se govori o XI. izbornoj jedinici, odnosno načina glasovanja za tu izbornu jedinicu.

„Ako omogućavate ljudima da glasuju u XI. izbornoj jedinici, onda se moraju osigurati civilizirani uvjeti da ljudi i ostvare svoje pravo za to. Ne može se to ostvariti kroz 4 -5 glasačkih mjesta u BiH nego treba izračunati koliko je to glasačkih mjesta. Kroz jedno glasačko mjesto može proći 700 – 800 glasača, a ja osobno smatram kako bi bilo dobro zadržati zadnja dva broja glasačkih mjesta u BiH, odnosno, 122 – 124“, istaknuo je dr. Čović te je izaslanstvo HDZ Hrvatske izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, položaju hrvatskog naroda u BiH, poziciji HDZ BiH, te pripremama stranke za predstojeće Opće izbore 2010. godine.

Sugovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i da njena budućnost mora biti u euroatlantskim integracijama. Bosna i Hercegovina pripada predstavnicima sva tri konstitutivna naroda, a Republika Hrvatska podržava upravo takav koncept i uvijek će ga podržavati”, istaknuto je na sastanku.

HDZ Hrvatske snažno će podržati aktivnosti HDZ BiH na zaštiti ustavne pozicije hrvatskog naroda u BiH.

Kada je riječ o aktivnostima HDZ BiH, dr. Dragan Čović je istaknuo kako je HDZ BiH odlučio organizirati svoju političku aktivnost sa svim političkim opcijama u BiH. „HDZ BiH će do kraja zaštititi ustavnu poziciju hrvatskoga naroda u BiH. Cilj HDZ BiH je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim Općim izborima u BiH i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH. HDZ BiH je stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te svoj izborni program temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države“, istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH;
Borjana Krišto, dopredsjednica HDZ BiH i predsjednica Federacije BiH,
Rade Bošnjak, dopredsjednik HDZ Bih i zastupnik HDZ u Hrvatskom saboru;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s