Početna stranica > Uncategorized > Potpisan Protokol o suradnji

Potpisan Protokol o suradnji


Sarajevo, 7.5.2010. g.

S ciljem zajedničkog djelovanja na brži proces povratka i obnove, krajem prošle godine utemeljen je Savez udruga prognanih i izbjeglih povratnika Bosanske Posavine. Savez udruga upravo čine udruge koje provode različite aktivnosti na povratku izbjeglih i raseljenih Hrvata i drugih građana na njihova prijeratna prebivališta.
Radi institucionalnog jačanja svoje uloge u procesu povratka i obnove, odmah po utemeljenju ovaj Savez obratio se pismom namjere Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH sa inicijativom zaključivanja akta o suradnji na programima koje ovo ministarstvo provodi kako u oblasti povrata i obnove, tako i na zaštiti ljudskih prava.
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice prihvatilo je ovakvu suradnju, pa je u petak 07. svibnja tekuće godine u kabinetu ministra Safeta Halilovića došlo do potpisivanja Protokola o suradnji. Protokol su potpisali ministar Safet Halilović i Pavo Dujak, kao potpredsjednik i tajnik Saveza udruga. Potpisivanju protokola bili su nazočni i zamjenici ministra gospodin Slavko Marin i gospodin Mario Nenadić, te gospodin Josip Jerković, šef Ureda za izbjegle i raseljene Vlade Županije Posavske u F BiH.
Potpisivanjem ovog Protokola Savez izbjeglih i raseljenih povratnika Bosanske Posavine dobio je mogućnost da kroz partnersku i konzultativnu suradnju i promatrački status utječe na
planiranje i raspodjelu sredstava za programe povratka i obnove koje će u narednom periodu provoditi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.
U povodu svečanosti potpisivanja ovog Protokola o suranji zajedničkom ručku u restoranu Institucija BiH pridružio se Franjo Tomić, dekan Derventskog dekanata i župnik župe Bosanski Brod, te Mirko Đaković, predsjednik Udruge povratnika Novo Selo i predsjednik ove mjesne zajednice.


Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s