Početna stranica > Uncategorized > Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović razgovarao u Zagrebu s predsjednikom RH dr. Ivom Josipovićem

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović razgovarao u Zagrebu s predsjednikom RH dr. Ivom JosipovićemPredsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović razgovarao je u utorak, 30. ožujka 2010. godine  u  Zagrebu s predsjednikom RH dr. Ivom Josipovićem.

U dužem otvorenom razgovoru s predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem, predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović se interesirao za aktualne prilike u BiH i položaj hrvatskoga naroda u BiH.

„Iznimno me veseli što predsjednik RH dr. Ivo Josipović odlično poznaje prilike u BiH. BiH je evidentno jedan od prioriteta u njegovoj politici i ono što će on raditi u predstojećem razdoblju kao predsjednik. Dobio sam prigodu da ga iscrpno informiram kako ja danas doživljavam odnose u BiH kada su u pitanju ustavne promjene, gospodarska situacija u BiH, položaj hrvatskoga naroda u BiH. Vjerujem kako će predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović doći uskoro u službeni posjet BiH kako bi se u Sarajevu susreo s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, te kako će posjetiti središnju Bosnu i Mostar. Vjerujem da smo dobili predsjednika koji na jedan potpuno nov način promišlja BiH kao najvažnijeg susjeda Republike Hrvatske. Informirao sam ga o svim gospodarskim temama, odnosno istaknuo sam važnost da Republika Hrvatska u BiH prepozna jedan izuzetan potencijal, jer je BiH danas jedan od najznačajnijih gospodarskih partnera RH“, istaknuo je dr. Čović.
Kada je riječ o ustavnim promjenama u BiH, predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je istaknuo predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću kako će do njih doći nakon Općih izbora, odnosno kako je unutarnji dogovor u BiH nakon listopada mnogo realniji.
Dr. Dragan Čović upoznao je dr. Ivu Josipovića o prijedlogu HDZ BiH koji se tiče novoga Ustava BiH a koji na srednjoj razini vlasti predviđa četiri teritorijalne jedinice.
Sugovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, nužnost da se sva tri konstitutivna naroda i građani BiH dogovore oko novog Ustava, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i kako njena budućnost mora biti u euro – atlantskim integracijama.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Oglasi
Kategorije:Uncategorized
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s