Početna stranica > HVO-branitelji > Sjećanje na poginule branitelje 101. bosansko brodske brigade HVO

Sjećanje na poginule branitelje 101. bosansko brodske brigade HVO


Osamnajst godina poslije, na dan prvog oružanog otpora agresoru u BiH 3.3.1992.…., 3.3.2010. godine, uz dužno štovanje i sjećanje na pale branitelje, zapaljene svijeće u Unki, Novom Selu,  Kolibama i Kričanovu te položeni vijenci na spomen obilježja u Bosanskom i Slavonskom Brodu.
Vijence su položili: Predstavnici obitelji poginulih, Koordinacija Udruga 101. bbb, predstavnici iz političkog života BiH, predstavnici institucija Županije Posavske iz Orašja predvođeni ministrom branitelja Josom Marković, Udruga 103. derventske brigade, predstavnici Udruga dragovoljaca i veterana Županije Brodsko-Posavske, Grada Slavonskog Broda i predstavnici političkih stranaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Prisutnima se u ime Udruge veterana i dragovoljaca 101. bb brigade prigodnim riječima obratio predsjednik ove Udruge Slavko Vukoje.

101. bosanskobrodska brigada HVO za vrijeme rata u BiH bila je izložena strahovitim borbenim dejstvima i prošla je najteži ratni put. Brigada je imala 419 poginulih boraca, 25 nestalih i preko 1800 ranjenih. Ovako teške borbe i strašne ljudske gubitke nije imala ni jedna druga brigada, što dovoljno govori o potrebi da se ova legendarna bosanskobrodska brigada nikada ne smije zaboraviti.“

U prostorijama Udruge veterana i dragovoljaca 101. bosanskobrodske brigade nalazi se spomen soba sa slikama i podacima o svim poginulim borcima.…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Istinskim domoljubima, kao Bruni Bušiću 1975. g., bilo je jasno davno, a onima drugima niti danas! Dali je svima mjesto na ovakvim skupovima, tko su oni i koliko je Bušić bio u pravu, zaključite sami!!!!

Oglasi
Kategorije:HVO-branitelji
  1. Nijedan komentar do sada.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s